zaterdag 18 mei 2024
23.4 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
0
(0)

Poetsmaand van de JTV

lees ook ...

Drie verdachten aangehouden tijdens Zero Tolerance

Narco en NIU ( Narcotic Intelligence Unit)  hebben in het kader van Zero Tolerance, op 10 mei jongstleden een aanval gepleegd  op een adres in de omgeving van de Duisburglaan te Paramaribo, waar de dr...

Jaarlijks houdt de Stichting Jeugdtandverzorging een Nationale Poetsdag op 7 mei. In het verlengde daarvan is er een Poetsmaand ontstaan. Tijdens deze maand promoot de stichting op verschillende plekken landelijk een gezond gebit. De launch dit jaar vond plaats op het hoofdkantoor. Het thema is: Rose is gezond. Een gezond gebit moet over het algemeen rose zijn.

Het ministerie van Volksgezondheid is ingenomen met deze activiteiten. Het gebit is essentieel voor de gezondheid. Tijdens de launch is een gerenoveerde zaal van de organisatie in gebruik genomen. Directeur Zeefuik zegt dat het gedaan is met financiering van het ministerie in samenwerking met de technische dienst van de stichting.  Zij zegt dat de stichting landelijk klinieken heeft, en dat men deze maand de gemeenschap wegwijs maakt naar deze klinieken. De behoefte aan tandheelkundige zorg is groot.

In het kader van deze Poetsmaand had de stichting op vrijdag 10 mei jongstleden een informatiesessie op het terrein van O.S. Maretraite. Minister Ramadhin benadrukte het handhaven van een gezond gebit. Volgens het ministerie heeft de jeugd recht op goede informatie op dit gebied, dat medisch verantwoord is.

De bewindsman zegt verder dat gezondheid  zeer gelinkt is aan een gezond gebit, omdat het gezond voedsel eerst daar binnenkomt. Behalve het verteren van voedsel wordt de spraak ook bepaald door een gezond gebit. De articulatie wordt ook bepaald door een goed functionerend gebit.

Hij zegt dat er ook vijf tandartsen stoelen zijn aangeschaft voor upgrading van de dienstverlening bij de JTV. Men heeft ook geïnvesteerd in instrumentarium en geven van een facelift aan klinieken. Ook is er een aangepaste opleiding voor de upgrading. De laatste investeringen dateren van 2018.

Er zijn plannen om uit te breiden met JTV poliklinieken te Atjonie en Moengo.

Bron: Apintie.sr

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePoetsmaand van de JTV