Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Pluimveehouder Gerard van den Bergh komt terugbetaal afspraken jegens Kirpalani niet na

Geplaatst

op

Doksenclub Suriname 2

De eigenaar van De Doksenclub, Gerard van den Bergh is zijn terugbetaal afspraken jegens grootondernemer Vijay Kirpalani nagekomen. Van den Bergh zou meer dan een miljoen US dollar die Kirpalani in zijn bedrijf heeft geïnvesteerd hebben verduisterd.

In 2018 is er een partnerschap begonnen die niet goed uitliep. Vernomen wordt dat Van den Bergh zou Kirpalani hebben gevraagd een andere financiering te doen, maar Kirpalani weigerde het. De zaak zal verder voor de rechter worden afgehandeld. Voor eind oktober staat er een openbare veiling gepland.

In gesprek met de media zegt de pluimveehouder nimmer geld te hebben verduisterd of weggesluisd. Hij zegt niets te hebben gestolen. Van den Berg staat open voor een controle in zijn boeken met behulp van een registeraccountant. Tijdens de rechtszaak zullen deze onderdelen ook aan de orde komen.- Culturu.com

3 Reacties
3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Mike
vrijdag 18 september 2020 18:26

Één pot nat

Nadia
vrijdag 18 september 2020 19:07

Kan het mij wat schelen wie de ander naait. Her volk word toch niets gegeven maar afgezet

clooney
vrijdag 18 september 2020 21:36

Vijay Kirpalanie had toen onder van Trikt ook bij de centrale bank gestolen en witgewassen. Easy come, easy go toch viezerik Vijay.
Santokhi en de PG waarom loopt Vijay kirpalanie nog vrij rond?

Laatst bewerkt op 1 maand geleden door clooney


Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen