dinsdag 26 september 2023
27.8 C
Paramaribo
20.3 C
Amsterdam
0
(0)

Sociale vaardigheden en werkethiek directoraat Jeugdzaken krijgen boost

lees ook ...

Oppervlakte waterzuiveringsproject binnenland Suriname

De tweede fase van het oppervlaktewaterzuiveringsproject voor het binnenland van Suriname is van start gegaan.Vijftien dorpen, verdeeld over het Tapanahoni- en Boven-Suriname gebied, inclusief het dor...

De sociale vaardigheden en werkethiek van het personeel van het directoraat Jeugdzaken krijgen een boost middels een workshop ‘Sociale vaardigheden en Beroepshouding’. Dit moet resulteren in meer inzet van het personeel om de taken waarvoor het verantwoordelijk is, gemotiveerd en doelgericht uit te voeren. De eerste groep bestond uit leidinggevenden van Jeugdzaken.

Bij deze gelegenheid werden ze toegesproken door zowel minister Steven Mac Andrew als de directeur van Jeugdzaken, Genti Mangroe. De minister sprak het personeel toe tegen de achtergrond van het uit te voeren jeugdbeleid met inachtneming van het profiel voor de Surinaamse jeugd en het ontwikkelingsconcept Youth POWER waarop het beleid is gebaseerd. Hij ziet versterking van de werkethiek als een voorwaarde voor succes.

Hierbij kunnen volgens hem uitstekende soft skills bij het personeel helpen om jongeren als doelgroep beter en effectiever te begeleiden tot gerespecteerde en volwaardige burgers in onze samenleving. Hij vertrouwt erop dat de workshop zal resulteren in veel meer enthousiasme, motivatie en overtuiging bij het personeel om de schouders eronder te zetten.

Mangroe zei dat de workshop is bedoeld om het personeel bewust te maken van zijn rol die het te vervullen heeft op het departement en om een correctie beroepshouding te etaleren op de werkvloer. Afgezien daarvan ziet ze de workshop als een goede gelegenheid voor de personeelsleden om hun kennis te verruimen en om hun sociale vaardigheden te vergroten.

Het personeel krijgt volgens haar alle ruimte op deze workshop om zijn input te geven over hoe het werk beter uitgevoerd kan worden. Met deze workshop is volgens haar een aanzet gegeven tot het verbeteren van het arbeidsethos en de sociale vaardigheden van het personeel middels trainingen die nog zullen volgen.

Ze vertrouwt erop dat het personeel meer drijfkracht zal ontwikkelen waarmee aan de slag kan worden gegaan met het realiseren van beleidsdoelen. De workshop zal ook voor het personeel van de dependances in de districten worden gehouden.

De workshop wordt gehouden voor verschillende groepen van het personeel in de periode van 11 tot en met 19 oktober 2022.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSociale vaardigheden en werkethiek directoraat Jeugdzaken krijgen boost