vrijdag 9 juni 2023
25 C
Paramaribo
15.8 C
Amsterdam
0
(0)

PLO toont begrip voor actie lijnbushouders

lees ook ...

Voorzitter DNA over hindostaanse immigratie

"Vandaag blikken we terug op een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van onze jonge natie, want 150 jaar terug zetten de eerste Hindoestaanse contractarbeiders uit India voet aan wal op Surinaamse bode...

De Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO)  was donderdag niet  betrokken bij de wilde actie van bushouders en –chauffeurs. Toch begrijpt  secretaris Vishen Nejal hun reden. Hij vindt het zelfs gegrond. Een deel van het particuliere vervoer werd lam gelegd.  De aanleiding hiervan was de verhoging van de US dollar koers naar SRD. 21,-.

Volgens Nejal is het “vanzelfsprekend” dat de brandstofprijs zal stijgen. Hij hoopt dat door de acties van donderdag  de regering de verhoging niet zal  doorvoeren. “Want nu is onze situatie al moordend”, zegt de secretaris.

Alle bus onderdelen worden geïmporteerd, dus de prijzen hiervan zullen automatisch stijgen. Hiermee moet  men rekening houden bij de kostencalculatie, waar de PLO en de regering aan werken. De bedoeling is om nu nieuwe tarieven vast te stellen.

De secretaris houdt de huidige toestand van de bus ondernemers voor. “Het lijkt alsof ze winst maken, maar als ze een nieuwe band moeten aanschaffen of hun bus moeten brengen naar de monteur, dienen ze geld te zoeken of te lenen. Als de situatie erger wordt zullen de bushouders rijden, maar de winst zal niet voldoende zijn om de dagelijkse hoeveelheid benzine te kopen.”

De protesterende bushouders en -chauffeurs verwijten het PLO-bestuur, voor het niet  opkomen voor de belangen van de leden.  Toch zegt Nejal  dat in elk gesprek met de regering het bestuur pleit voor uitbetaling van het restant van de Covid-19-vergoeding. Ook  de brandstofcompensatie van het eerste kwartaal 2020 wordt bepleit. “De regering moet het geld neertellen, wij kunnen dat niet doen”, volgens  Nejal.

 

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePLO toont begrip voor actie lijnbushouders