Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

PLO stelt regering ultimatum

Geplaatst

op

De Particuliere Bushouders Organisatie (PLO) heeft de regering tot vandaag de tijd gegeven om achterstallige betalingen alsnog te verrichten. Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën heeft laten weten dat het geld donderdagochtend wordt overgemaakt.

De PLO leden hebben inmiddels zes maanden geen subsidie ontvangen. Zij hebben op een algemene leden vergadering aangegeven de werkzaamheden (tijdelijk) te staken dan wel op te schorten totdat de achterstallige betalingen zijn voldaan.

Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken zijn alle stukken in orde gemaakt om chauffeurs, die aangesloten zijn bij de PLO, uit te kunnen betalen. Financiën heeft de overmaking woensdag met spoed verwerkt echter was het elektronisch betaalsysteem van de Centrale Bank van Suriname was gisteren al gesloten. Met gouverneur Glenn Gersie is daarom afgesproken dat donderdagochtend het geld beschikbaar wordt gesteld, er zal iets meer dan SRD 7 miljoen worden overgemaakt.

Minister Andy Rusland van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) heeft verklaard dat er, in samenwerking met Binnenlandse Zaken en Financiën, alles aan gedaan wordt om de chauffeurs uit te betalen. De bewindsman zegt dat de regering het openbaar vervoer garandeert en er is volgens hem ook een goed gesprek hierover geweest met de PLO.

De PLO leden dreigen met een staking om hun eis, voor uitbetaling van loon, kracht bij te zetten. De leden vinden dat zij steeds gedupeerd worden en willen af van de subsidie van de regering. Zij zien liever dat de tarieven worden verhoogd, waardoor zij niet elke keer hoeven te wachten op hun geld. Wanneer de regering de gelden donderdag niet uitbetaald zullen de bussen niet rijden.

Voorzitter van PLO, John Mahadewsing, geeft aan dat de leden aanstaande vrijdag weer bij elkaar komen om te besluiten wat het actiemodel zal inhouden, als de regering de gelden niet heeft overgemaakt. “Als er gestaakt moet worden, dan gaan we staken, als er anders actie gevoerd moet worden, doen we dat”, aldus de PLO-voorzitter.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Nieuws Report: Avondvierdaagse telt ruim 5200 deelnemers

Geplaatst

op

By

De Bedrijven Vereniging Sport en Spel, BVSS, heeft vandaag een aanvang gemaakt met hun vijf en vijftigste avondvierdaagse. Dit jaar telt de
avondvierdaagse ruim 5200 deelnemers. Ondanks het onweer verschenen veel van de lopers en natuurlijk ook de passieve lopers op de been om van het grootste sport evenement van Suriname te genieten.

Lees verder

Suriname

Politie pakt 27 sexwerkers op

Geplaatst

op

By

De politie van regio Paramaribo heeft in de nacht van zaterdag 20- op zondag 21 april opgetreden tegen commerciele sekswerkers die de openbare orde en rust verstoorden in de Eugene Gessel- (Hoogestraat)en de Waaldijkstraat. Deze vrouwen, 19 in totaal, zijn aangehouden en ter voorgeleiding en overgebracht het politie bureau Geyersvlijt.

Zondagmorgen zijn de vrouwen door de politie heen gezonden. Dat gebeurde na afstemming met het Openbaar Ministerie. Het betreft vrouwen met de Surinaamse-en andere nationaliteiten. Het onderzoek met betrekking tot de status van de vreemdelingen hier te lande wordt voortgezet.

Een week eerder had de politie van het politie ressort Centrum ook opgetreden tegen travestieten in de omgeving van de Rooseveldkade. Ook zij zorgden voor verstoring van de openbare orde en rust. Daarbij waren 8 aangehouden die na afstemming met het Openbaar Ministerie ook zijn heen gezonden door de politie Deze travestieten zijn allemaal Surinamers en oefenen ook het oudste beroep ter wereld uit.

Lees verder

Meest gelezen