Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

PLO stelt regering ultimatum

Geplaatst

op

De Particuliere Bushouders Organisatie (PLO) heeft de regering tot vandaag de tijd gegeven om achterstallige betalingen alsnog te verrichten. Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën heeft laten weten dat het geld donderdagochtend wordt overgemaakt.

De PLO leden hebben inmiddels zes maanden geen subsidie ontvangen. Zij hebben op een algemene leden vergadering aangegeven de werkzaamheden (tijdelijk) te staken dan wel op te schorten totdat de achterstallige betalingen zijn voldaan.

Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken zijn alle stukken in orde gemaakt om chauffeurs, die aangesloten zijn bij de PLO, uit te kunnen betalen. Financiën heeft de overmaking woensdag met spoed verwerkt echter was het elektronisch betaalsysteem van de Centrale Bank van Suriname was gisteren al gesloten. Met gouverneur Glenn Gersie is daarom afgesproken dat donderdagochtend het geld beschikbaar wordt gesteld, er zal iets meer dan SRD 7 miljoen worden overgemaakt.

Minister Andy Rusland van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) heeft verklaard dat er, in samenwerking met Binnenlandse Zaken en Financiën, alles aan gedaan wordt om de chauffeurs uit te betalen. De bewindsman zegt dat de regering het openbaar vervoer garandeert en er is volgens hem ook een goed gesprek hierover geweest met de PLO.

De PLO leden dreigen met een staking om hun eis, voor uitbetaling van loon, kracht bij te zetten. De leden vinden dat zij steeds gedupeerd worden en willen af van de subsidie van de regering. Zij zien liever dat de tarieven worden verhoogd, waardoor zij niet elke keer hoeven te wachten op hun geld. Wanneer de regering de gelden donderdag niet uitbetaald zullen de bussen niet rijden.

Voorzitter van PLO, John Mahadewsing, geeft aan dat de leden aanstaande vrijdag weer bij elkaar komen om te besluiten wat het actiemodel zal inhouden, als de regering de gelden niet heeft overgemaakt. “Als er gestaakt moet worden, dan gaan we staken, als er anders actie gevoerd moet worden, doen we dat”, aldus de PLO-voorzitter.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Rechter Suriname hervat zaak terreurverdachten

Geplaatst

op

By

De Surinaamse rechter gaat woensdag verder met de zaak van de broers Raoul A. en Nasr I. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij terroristische activiteiten in Suriname. De advocaten van de broers krijgen de gelegenheid om de agent die het politioneel onderzoek heeft geleid te ondervragen.

De broers, die in Paramaribo een Islamitische slagerij runden, hebben de Nederlandse nationaliteit. Ze zitten inmiddels al een jaar en drie maanden in de gevangenis. Verzoeken om hen voorlopig in vrijheid te stellen zijn tot nu toe afgewezen.

Uit het politiedossier is tijdens de afgelopen zittingen naar voren gekomen dat de broers zeker twee mensen hebben geholpen naar Syrië af te reizen om zich daar bij terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) aan te sluiten. Uit diverse chats is gebleken dat de broers duidelijke sympathie hebben voor deze organisatie. De twee worden ook beschuldigd van het voorbereiden van een aanslag op de Amerikaanse ambassade in Paramaribo.

Lees verder

Suriname

Door Suriname gezochte verdachte opgepakt

Geplaatst

op

By

De Nederlandse politie heeft de Surinaams-Nederlandse ondernemer Radj O. opgepakt. Dit gebeurde op verzoek van Suriname, dat hem zoekt in verband met de vondst van een vliegtuigje met 488 kilo drugs op zijn terrein afgelopen maart. O.’s advocaat Irvin Kanhai heeft de aanhouding, die vrijdag plaatshad, bevestigd.

Enkele dagen na de ontdekking van de drugs was O. om medische redenen naar Nederland vertrokken, zei hij destijds tegen Surinaamse media. Er was dus volgens hem geen sprake van een vlucht. In juni diende Suriname een officieel rechtshulpverzoek in bij Nederland.

O. verzet zich tegen zijn uitlevering aan Suriname. Kanhai en O.’s Nederlandse advocaat Guy Weski hebben de rechter gevraagd om een uitspraak te doen over het verzoek van Suriname.

In september klaagde de Surinaamse politie nog over de trage aanpak van Nederland van de rechtshulpverzoeken. De waarnemend korpschef van de Surinaamse politie zei toen dat het onderzoek naar de drugsvangst hierdoor vertraagd werd.

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |