Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

PLO stelt regering ultimatum

Geplaatst

op

De Particuliere Bushouders Organisatie (PLO) heeft de regering tot vandaag de tijd gegeven om achterstallige betalingen alsnog te verrichten. Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën heeft laten weten dat het geld donderdagochtend wordt overgemaakt.

De PLO leden hebben inmiddels zes maanden geen subsidie ontvangen. Zij hebben op een algemene leden vergadering aangegeven de werkzaamheden (tijdelijk) te staken dan wel op te schorten totdat de achterstallige betalingen zijn voldaan.

Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken zijn alle stukken in orde gemaakt om chauffeurs, die aangesloten zijn bij de PLO, uit te kunnen betalen. Financiën heeft de overmaking woensdag met spoed verwerkt echter was het elektronisch betaalsysteem van de Centrale Bank van Suriname was gisteren al gesloten. Met gouverneur Glenn Gersie is daarom afgesproken dat donderdagochtend het geld beschikbaar wordt gesteld, er zal iets meer dan SRD 7 miljoen worden overgemaakt.

Minister Andy Rusland van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) heeft verklaard dat er, in samenwerking met Binnenlandse Zaken en Financiën, alles aan gedaan wordt om de chauffeurs uit te betalen. De bewindsman zegt dat de regering het openbaar vervoer garandeert en er is volgens hem ook een goed gesprek hierover geweest met de PLO.

De PLO leden dreigen met een staking om hun eis, voor uitbetaling van loon, kracht bij te zetten. De leden vinden dat zij steeds gedupeerd worden en willen af van de subsidie van de regering. Zij zien liever dat de tarieven worden verhoogd, waardoor zij niet elke keer hoeven te wachten op hun geld. Wanneer de regering de gelden donderdag niet uitbetaald zullen de bussen niet rijden.

Voorzitter van PLO, John Mahadewsing, geeft aan dat de leden aanstaande vrijdag weer bij elkaar komen om te besluiten wat het actiemodel zal inhouden, als de regering de gelden niet heeft overgemaakt. “Als er gestaakt moet worden, dan gaan we staken, als er anders actie gevoerd moet worden, doen we dat”, aldus de PLO-voorzitter.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Vlucht Panama – Paramaribo definitief

Geplaatst

op

By

PARAMARIBO – Copa Airlines opent op 10 juli een nieuwe lijndienst tussen Panama Stad en Paramaribo. De Surinaamse hoofdstad wordt twee keer per week, op woensdag en zaterdag, aangevlogen met een Boeing 737-700.

Copa Airlines is één van de grootste maatschappijen van Latijns-Amerika. In thuisbasis Panama Stad kunnen reizigers overstappen op vluchten naar tientallen bestemmingen in de Verenigde Staten, Midden- en Zuid-Amerika.

Door de nieuwe verbinding wordt het mogelijk om in acht uur van Paramaribo naar Mexico Stad te vliegen. Ook diverse steden aan de westkust van de Verenigde Staten zijn straks beter bereikbaar vanuit Suriname. De vluchtduur naar Panama zelf bedraagt 4,5 uur.

In Nederland is Copa Airlines vooral bekend vanwege de lijndienst naar Curaçao.

Lees verder

Suriname

Veritasschool gesloten wegens hygiënische reden

Geplaatst

op

By

Ouders en leerlingen van de Veritasschool aan de Nieuwe Weergevondenweg zijn radeloos. De school is om hygiënische reden gesloten en het is nog onbekend wanneer de basisschool haar deuren weer zal openen.

Omdat de school gesloten is zijn leerlingen bang dat ze toetsen niet meer halen omdat er momenteel veel lessen worden gemist.

Volgens de Milieu Inspectie van het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) zou de onhygiënische situatie zijn onstaan doordat de toiletten verstopt waren. Het buizenstelsel is vervangen, zonder de septic tank te ledigen. Hierdoor zijn fecaliën op het terrein terechtgekomen.

De school probeert de problemen aan te pakken door zand te plaatsen, maar door de regen is het schoolerf onderwater gelopen. Hierdoor kwam de ontlasting weer aan het oppervlak.

Lees verder

Meest gelezen