zondag 27 november 2022
27.6 C
Paramaribo
7.1 C
Amsterdam
0
(0)

Platform rijstsector uitgenodigd door de President

lees ook ...

Voorbereiding ecotoerisme Wanekreek in volle gang

De Organisatie van Kaliña en Lokono in Beneden-Marowijne (KLIM) is druk bezig het ecotoerisme in het bosrijke Wanekreek te bevorderen. Er worden momenteel twee kampen en twee lodges opgezet. Gis-m...

Het platform rijstsector is op vrijdag 07 oktober jongstleden door President Chandrikapersad Santokhi uitgenodigd voor de officiële overhandiging van het werkplan 2022-2023. De ontmoeting vond plaats op het Districts Commissariaat in Nieuw Nickerie alwaar de overhandiging van het werkplan 2022-2023,’een nieuwe aanpak’, door voorzitter, Soedeshchand Jairam, plaatsvond.

Er is een beknopte uiteenzetting gegeven over de totstandkoming van het werkplan dat bestaat uit activiteiten die op kort, middellang en lang termijn uitgevoerd dienen te worden teneinde de knelpunten in de sector weg te werken. De voorzitter gaf aan dat een aantal van de kort termijn activiteiten, de zo geheten ‘low hanging fruits’ reeds in uitvoering zijn, maar dat bij enkele punten, ondersteuning van de president nodig is. Deze zijn ook officieel gedeeld en gevraagd aan de president.

Na overhandiging van het werkplan en twee brieven die betrekking hebben op het verzoek voor 100 procent invoerrechtenvrije import van input voor de agrarische sector en het verzoek voor toevoeging van extra stakeholders aan het platform, gaf de president in zijn toespraak aan dat hij de afgelopen periode vaker door de media is gevraagd naar resultaten van werkgroepen die door hem worden geïnstalleerd. Gebleken is, dat zij de afgelopen vijf maanden hebben gepresteerd naar bedoeling.

Verder gaf het staatshoofd dat het resultaat een werkplan is, waarin duidelijk vermeld staat wat er gedaan zal worden en dat er concreet is aangegeven waar er ondersteuning nodig is. “Dit is hoe er gewerkt moet worden”, stelde de president. Ten aanzien van de versterking van het platform met meerdere stakeholders gaf hij aan dat het morgen reeds een feit zal zijn.

De president feliciteerde de voorzitter en de leden en gaf aan dat de samenleving nu kan zien dat er daadwerkelijk gewerkt is en dat er zeker wel binnen een korte periode, resultaat geleverd kan worden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePlatform rijstsector uitgenodigd door de President