dinsdag 30 mei 2023
31.3 C
Paramaribo
14.6 C
Amsterdam
0
(0)

Platform ontwikkeling Jodenbreestraat geïnstalleerd

lees ook ...

VHP blikt terug op 3 jaar na verkiezingen: uitdagingen in tu...

Drie jaar na de verkiezingen van 25 mei 2020, die plaatsvonden te midden van grote financiële onzekerheden, blikt Suriname terug. De VHP, met hun slogan "Wo 'Set 'En'", behaalde destijds een overweldi...

De districtscommissaris Ricardo Bhola van Paramaribo Noord-Oost heeft gisteren 21 januari het platform ‘Ordening Jodenbreestraat’ geïnstalleerd. Dit, zoals de naam al zegt, ter ordening  van genoemde straat, waarbij er vooral voor de ‘permanente’ groente en fruit verkopers ter plaatse, een  oplossing moet worden gevonden. 

De burgervader gaf aan dat het platform een duurzaam karakter heeft. “Mijn visie is om de Jodenbreestraat tot ontwikkeling brengen”, zei de DC. Het Platform Ontwikkeling Jodenbreestraat zal samen met de ondernemers in de straat en de straatverkopers de beoogde ontwikkeling moeten brengen. De burgervader wijst erop dat deze groep al jaren dagelijks, nog voordat hij de functie overnam, haar activiteiten in de Jodenbreestraat en omgeving uitvoert en dat zij daarom deel moet zijn van de oplossing.

De bedoeling van het platform is dat er oplossingen aangedragen worden voor de ordening van de binnenstad en het bewaren van de rust, orde en hygiene.  “Ik wil geen wanorde in de stad. Ik ben voor een ieder verantwoordelijk en wil niets doen dat in iemands nadeel is, maar ik moet ook de wet gehoorzamen.” zegt Dc Bhola die zegt dat, dat geen eenvoudige taak is. “We gaan alles op papier zetten, elkaar verstaan en alles ordenen”, zegt de DC.

Ondernemer Joan Verwey noemt het gesprek dat voorafging aan het tot stand komen van het platform  bevredigend. Nadat ondernemers en straatverkoper hun zegje hadden gedaan bij het parlement, vond er meteen daarna overleg met districtscommissaris Bhola plaats. Collega Patrick Koebi zegt dat Dc Bhola welwillend is te werken aan een oplossing en vraagt zijn collega’s volgens de regels te werken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePlatform ontwikkeling Jodenbreestraat geïnstalleerd