donderdag 30 november 2023
30.5 C
Paramaribo
2.8 C
Amsterdam
0
(0)

Platform koersstabilisatie moet reële wisselkoers vaststellen

lees ook ...

Nederlandse diplomatieke bijdrage aan WPS Workshop in Surina...

Op donderdag 23 november leidde Overste Ella van den Heuvel, Genderadviseur van de Nederlandse Commandant Der Strijdkrachten, een workshop over Women, Peace & Security (WPS) voor 40 mannen en vrou...

De wisselkoersen in Suriname vertonen al geruime tijd een stijgende lijn. De US$ wordt rond de SRD 29,40 verkocht en de euro SRD 27,60. Deze enorme koersstijging zorgt voor schrikbarend hoge prijzen in de winkels. Om de koers in Suriname te stabiliseren heeft president Chandrikapersad Santokhi het Platform Koersstabilisatie opgericht. Dit platform bestaat uit verschillende actoren uit de financiële sector.

Het platform is onbezoldigd en heeft als taak om binnen drie maanden – met een optie tot verlenging indien er hiertoe meer tijd nodig is – een pakket van maatregelen hoe de koers te stabiliseren te presenteren aan het staatshoofd. Dit zal in teamverband besproken worden en hiertoe zijn dus uit alle financiële sectoren vertegenwoordigers nodig zodat er een breed vlak van input gegeven kan worden.

In het Plaform Koersstabilisatie hebben onder andere vertegenwoordigers van het ministerie van Financiën en Planning, de Centrale Bank van Suriname (CBvS), de Vereniging van Cambiohouders in Suriname, de Surinaamse Bankiersvereniging (SBV), de Deviezencommissie en het Platform van Importeurs in Suriname (PLIS) zitting. Verder hebben ook afgevaardigden uit het bedrijfsleven en de olie- en goudsector er zitting. De voorzitter van het platform is minister ad-interim van Financiën en Planning, Albert Ramdin.

Het voornaamste streven is om de zwevende koers tot het verleden te doen behoren en een reële koers vast te stellen. Hiertoe zullen er enkele voorstellen gedaan worden. Het platform zal bij elkaar komen om deze voorstellen te bespreken en oplossingen aandragen. Vervolgens zullen deze oplossingen binnen drie maanden aan president Santokhi worden voorgelegd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePlatform koersstabilisatie moet reële wisselkoers vaststellen