dinsdag 3 oktober 2023
27.2 C
Paramaribo
18.7 C
Amsterdam
0
(0)

Platform ISOS streeft naar verbeterde rechten voor mensen met een speciale hulpvraag

lees ook ...

Bedrijf Pomeroon Caribbean Coconuts and Spices plant 65.000 ...

Op dinsdag 26 september 2023 werd het bedrijf Pomeroon Caribbean Coconuts and Spices met veel enthousiasme gelanceerd in het district Coronie. Het bedrijf heeft plannen om in de nabije toekomst maar l...

Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk heeft onlangs het platform Integrale Samenwerking van Organisaties met een Speciale hulpvraag (ISOS) geïnstalleerd. Dit gebeurde in aanwezigheid van minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (Biza). Het platform ISOS heeft als doel om gedurende drie jaar, vanaf deze maand tot en met 1 juni 2026, te werken aan verbeterde rechten op het gebied van sociale integratie, participatie en eerlijke kansen voor mensen met een speciale hulpvraag.

Het platform bestaat uit 13 leden van verschillende sociale instellingen en personen met een beperking, onder leiding van voorzitter Bianca Amelia-Graskamp van Stg. B’Art, Culture & Sport Empowerment. De voorzitter rapporteert rechtstreeks aan de Vice-President van de Republiek Suriname. Voordat vp Brunswijk de beschikking overhandigde aan Amelia-Graskamp en de andere leden, werd deze voorgelezen door minister Somohardjo.

Brunswijk feliciteerde de leden van het platform met hun installatie en benadrukte dat ze bij hem terecht kunnen voor interventie als ze problemen of knelpunten ervaren binnen hun respectievelijke instellingen. Hij keek ook uit naar het moment waarop het platform een presentatie zou geven over de geconstateerde noden en problemen, met passende oplossingen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePlatform ISOS streeft naar verbeterde rechten voor mensen met een speciale hulpvraag