maandag 5 december 2022
23.8 C
Paramaribo
4.2 C
Amsterdam
0
(0)

Agrarische cursus voor LVV en Districtcommissariaats personeel

lees ook ...

Houtsector nader bekeken

Op 3 en 4 december organiseert de presidentiële taskforce onder leiding van Pertap Bissumbhar een workshop ‘Ordening en transformatie houtsector’. Hiermee wordt het beleid van de houtsector nader beke...

In Groningen in Saramacca, werd op vrijdag 17 juni 2022 op het complex van het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV een praktische plant vermeerderingstechnieken training verzorgd voor 30 personeelsleden van LVV en het districtscommissariaat Saramacca.

De cursisten werden onderwezen in het aanmaken van plantmateriaal van vruchtbomen alsook diverse groentesoorten. Hierbij werden hen technieken zoals marcotteren, oculeren en enten bijgebracht door de agrarische voorlichters en plantproductiemedewerkers van het LVV-ressort Saramacca.

Uit statistieken van een onderzoek over het agrarisch gebeuren, dat is uitgevoerd door het districtscommissariaat Saramacca, is gebleken dat de sector sterk is afgeslankt en achteruit gegaan. Van het bijkans 33.000 hectare beschikbare areaal in het district, is slechts 25 procent benut voor agrarische doeleinden.

Op grond hiervan is LVV in samenwerking met het commissariaat overeengekomen een plantvermeerderings unit op te zetten in het proeftuin Dirkshoop. De opgeleide cursisten zullen de door hen opgedane kennis toepassen met als doel diverse citrusvariëteiten en groentesoorten te vermeerderen om uiteindelijk kwalitatief goed plantmateriaal ter verkoop aan te bieden aan de samenleving.

Met deze actie hopen het ministerie van LVV en het districtscommissariaat, de erfcultuur niet alleen in Saramacca, maar in alle districten te bevorderen. Ook wordt beoogd om beoefenaars van de gezinslandbouw de ruimte te bieden hun terreinen te voorzien van vruchtbomen. Het ministerie zal hierin een begeleidende rol vervullen. Het ligt in de bedoeling meerdere trainingen te verzorgen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAgrarische cursus voor LVV en Districtcommissariaats personeel