vrijdag 31 maart 2023
32 C
Paramaribo
10.3 C
Amsterdam
0
(0)

Plantenkas op terrein OW Saramacca

lees ook ...

Surinaamse regering gaat landelijk 80.000 voedselpakketten v...

President Chandrikapersad Santokhi heeft in De Nationale Assemblle (DNA) aangegeven, dat het verlichten van de noden van kwetsbare gezinnen binnen de samenleving een cruciale prioriteit is. Als onderd...

In het district Saramacca vond vandaag te Kampong Baroe, de officiële ingebruikname plaats van een plantenkas op het terrein van Openbare Werken. Hierbij waren aanwezig de Minister van Openbare Werken, Dr. Riad Nurmohammed, de directeur van Openbaar Groen en Afvalbeheer, Inder Gangabisoensingh en de Districtscommissaris van Saramacca, mevrouw Sherin Bansi-Durga.

De plantenkas werd op initiatief van het directoraat Openbaar Groen en Afvalbeheer (OGA) van het ministerie van Openbare Werken, opgezet. Er zijn momenteel ongeveer 2000 plantjes aangemaakt van verschillende sierbloemen.

De directeur van Openbaar Groen en Afvalbeheer gaf in zijn toespraak aan dat Saramacca bekend staat als een van de schoonste districten van Suriname. De overige districten mogen volgens de directeur hier een voorbeeld aan nemen. Hij gaf verder aan dat het Ministerie van OW bezig is met de groenvoorziening in stad en districten zodat de districten uitnodigend goed zijn voor vertier maar ook voor toeristen.

De Districtscommissaris gaf aan zeer ingenomen te zijn met dit initiatief, waarbij er een aanzet is gegeven om de sierteelt verder te bevorderen om zo de verfraaiing van stad en district ter hand te nemen. “Terwijl wij aan de andere kant in partnerschap met het ministerie van LVV bezig zijn met een groot plantvermeerderingsproject te proeftuin Dirkshoop, welke ten doel heeft om kwalitatief plantmateriaal van diverse fruit en groentensoorten beschikbaar te stellen ter ontwikkeling van de landbouw niet alleen maar ook voor alle percelen in het land”, aldus de DC.

De Minister van Openbare Werken gaf ingenomen te zijn met de manier waarop er invulling wordt gegeven aan de werkzaamheden in het district Saramacca. Het model zou volgens de Minister moeten worden overgenomen door de overige districten omdat het efficiënt en kostenbesparend is.

De Minister gaf aan dat het zijn wens is om vruchtbomen te kweken, maar dat hij niet zeker is of dat zijn pakje aan is. “Laat mij dat voor de DC laten, misschien is dat iets voor LVV”. De Minister riep de medewerkers van OW op om ook thuis te starten met het verfraaien van erven, zodat daarmee de eerste aanzet kan worden gegeven.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePlantenkas op terrein OW Saramacca