donderdag 28 september 2023
26.6 C
Paramaribo
17.6 C
Amsterdam
3.3
(3)

Plannen voor Cultuur Boulevard langs de Waterkant om toerisme te bevorderen

lees ook ...

Volksgezondheid benadrukt groeiende urgentie van mentale gez...

In de afgelopen jaren heeft mentale gezondheid een groeiende prioriteit gekregen, vooral gezien de uitdagende economische situatie van het land. Dit heeft geleid tot een afname van de levenskwaliteit ...

Het gedeelte langs de Waterkant, vanaf de Waag tot aan het gemaal van de Jodenbreestraat, wordt aangepakt. De bedoeling is om een kunst en cultuur boulevard van te maken met een eventcentrum, theater, kunstmuseum en amphitheater. De kosten voor de renovatie zullen worden gedekt door donaties, indien het plan wordt goedgekeurd. De Cultuur Boulevard wordt een project dat publiek-privaat en non-commercieel van aard is.

Er heerst momenteel een chaotische situatie langs de Waterkant. Met de Cultuur Boulevard wordt recreatie, kunst, cultuur en toerisme gepromoot, welke een grote meerwaarde zal geven aan de binnenstad. Dit project sluit eveneens goed aan bij het PURP-project. Het beheer van de Boulevard zal vallen onder Stichting Monac, waarin de overheid en veel maatschappelijk relevante actoren zouden moeten deelnemen.

De overheid moet inkomen met het vrijmaken van de gronden en gratis grondhuur. De regering heeft aangegeven bereid te zijn om met bovengenoemde plannen verder te gaan. Het aangaan van een MOU (overeenkomst) met de financierder is nu aan de orde. Alvorens een MOU wordt aangegaan, zullen haalbaarheid, mogelijkheden en oplossingen worden onderzocht. De bedoeling is om in de tweede helft van 2024 te starten met de uitvoering van het project.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePlannen voor Cultuur Boulevard langs de Waterkant om toerisme te bevorderen