donderdag 30 mei 2024
31 C
Paramaribo
15.9 C
Amsterdam
5
(1)

Plan om tol te heffen bij sleephelling Bigipan

lees ook ...

Kustwacht en Marine voeren gezamenlijke training uit met Bra...

De Kustwacht heeft donderdag samen met de Marine en de Braziliaanse Marine een gezamenlijke training uitgevoerd, gericht op het enteren en doorzoeken van vaartuigen en communicatie. De training vond p...
Er wordt een plan voorbereid om tol te heffen bij de sleephelling te Bigipan in Nickerie. Dat bevestigt districtscommissaris Senrita Gobardhan tegenover onze nieuwsredactie. “De informatie klopt inderdaad, het plan moet nog worden uitgewerkt en dat doen we samen met alle stakeholders”, aldus de burgermoeder van Nickerie. Er zijn al gesprekken gevoerd met lokale vissers en touroperators die dagelijks opereren in het gebied. De gesprekken moeten vervolgd worden, omdat de hoogte van de tol nog niet is bepaald.
Een voorstel is om SRD 50 te vragen aan ingezetenen en SRD 100 aan niet ingezetenen. Daarnaast moeten er goede afspraken worden gemaakt over het onderhoud van de sleephelling. Wie Bigipan bezoekt, moet eerst via de Nickerie rivier over de sleephelling naar het Jamaerkanaal. De sleephelling is een extra uitdaging voor de vissers en touroperators, omdat het van tijd tot tijd in een slechte staat bevindt. Boten moeten met alle mankracht over de sleephelling getrokken worden, voordat de reis naar Bigipan kan worden vervolgd. Dit proces kan moderner worden, indien het bestuur investeringen pleegt.
Gobardhan zegt zich bewust te zijn van deze zorgpunten. “Wanneer wij inkomsten beginnen te genereren, kunnen wij natuurlijk ook investeren in de aanpak van de sleephelling”. De touroperators zijn voorstander van een transparante aanpak. “Wij vragen ons af of wij de tol cash moeten betalen. Daarmee werk je corruptie in de hand. Als ik bijvoorbeeld met 8 toeristen in de boot oversteek, betekent dat de staat direct SRD 800 ontvangt. Aan 1 boot alleen. Wie controleert dit alles? Wij willen niet dat ons zuurverdiende geld verloren gaat aan corruptie”, aldus een touroperator.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePlan om tol te heffen bij sleephelling Bigipan