dinsdag 27 februari 2024
31 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
5
(2)

PL wil meer dan tien zetels

lees ook ...

Surinaamse regering dringt aan op dringend energiebesparend ...

De regering van Suriname heeft tijdens een buitengewone regeringsvergadering op 23 februari 2024 de dringende noodzaak benadrukt van zuinig energieverbruik in de samenleving. Tijdens deze vergadering,...

Pertjajah Luhur (PL) hoopt met de wijziging van het kiesstelsel meer dan 10 zetels te behalen tijdens de verkiezingen van 25 mei 2025, omdat deze ontwikkeling volgens de voorzitter gunstig is voor de partij. Dit geldt als de partij nou met of zonder partner de verkiezing ingaat. De voorzitter garandeert een comeback van de partij. Met deze wijziging heeft een partij een zetel bij het behalen van 5000 stemmen.

Tijdens een persconferentie ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de partij op 5 december kwam dit alles naar voren. Zaterdag aanstaande is de partij van plan te mobiliseren. Alle partijen zijn uitgenodigd, omdat de partij geen vijanden heeft. Somohardjo heeft geen behoefte om hoge politieke functies te bekleden. Dit is zijn laatste termijn als voorzitter. PL vindt dat kleinere partijen moeten samenwerken om een vuist te maken. Ook deze zelfverzekerde partij is voorstander van een gekwalificeerde meerderheid.

Pertjajah Luhur is een democratische partij. Om de 5 jaar worden er bestuursverkiezingen gehouden. Deze keer zal men op verzoek van de voorzitter de verkiezingen met een maand verschuiven naar 27 januari 2024.

Tijdens de persconferentie kon Somohardjo niet nalaten de geschiedenis van de partij de revue te laten passeren.  Hoogtepunten werden onderstreept. Geen enkel partij durft de Bigi Sma Dey na te doen, volgens Somohardjo. De PL ziet zichzelf als een organisatie die keer op keer tegen elke vorm van onrecht heeft bestreden. Ondanks een splitsing en het overlopen van partijleden, heeft de PL altijd veerkracht getoond.

Sinds de verkiezingen van 2020 heeft ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk de waarde van de PL erkend. Dit staat nog steeds overeind en heeft geresulteerd in twee ministerposten voor de partij tijdens onderhandelingen.

Bron: Suriname Herald

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePL wil meer dan tien zetels