Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

PL leider Somohardjo stelt voor om ministeries samen te voegen

Geplaatst

op

door

Partijleider van Pertjaja Luhur (PL), Paul Somohardjo stelt voor om ministeries in Suriname samen te voegen om zo te besparen op de kosten.

Hij noemt als voorbeeld om het ministerie van Politie en Justitie, dat momenteel geleid wordt door Jennifer van Dijk-Silos, onder het beheer van de minister van Defensie te laten vallen. Dit ministerie valt momenteel onder Ronni Benschop. Volgens Somohardjo doet Benschop zijn werk goed en is het ministerie van defensie een zelfvoorzienend ministerie geworden.

Een ander voorbeeld noemt hij het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen, wat volgens Somohardjo samengevoegd kan worden met het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond en Bosbeheer.
‘Laat meneer Relyveld het bewind overnemen van Dodson. Dan is de NDP ook bevrijd van de DOE. Maar de president moet dit eerst willen’ aldus de partijleider.

Somohardjo is het er mee eens dat het behandelen en het aannemen van de suppletoire begroting moet leiden tot bezuinigingen. Dit zou volgens hem prima kunnen door de verschillende ministeries samen te brengen tot een kleiner aantal ministeries dan dat er nu zijn. Ook zou er bezuinigd moeten worden in het aantal ministers. Dat heeft tot gevolg dat er minder kosten worden gemaakt voor salarissen, chauffeurs, auto’s en andere uitgaven. Somohardjo vind dat het nu tijd is om echte bezuinigingen door te voeren om hiermee uiteindelijk de kosten omlaag te brengen en zo Suriname financieel wat vooruit te helpen.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Regering zal niet opnieuw onderhandelen met Alcoa

Geplaatst

op

door

Minister Sergio Akiemboto van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) heeft in De Nationale Assemblée (DNA) verklaard, dat de regering niet opnieuw zal onderhandelen met Suralco/Alcoa. De regering heeft in het parlement opgeroepen om de debatten over het beëindigen van de 60-jarige Brokopondo Overeenkomst uit de controversiële sfeer te halen. Volgens Akiemboto en zijn collega André Misiekaba van Sociale Zaken en Volkshuisvesting moeten er geen schuldvragen worden gesteld, maar de discussies op basis van rationale argumenten worden gevoerd.

In de drie maanden van zijn ministerschap zegt Akiemboto vele documenten bestudeerd te hebben. Hij heeft bovendien ook gesprekken gevoerd met de presidentiële onderhandelingscommissie, de commissie van rapporteurs en deskundigen van DNA. De onderhandelingsresultaten bieden volgens de minister een goede basis om de Brokopondo Overeenkomst op basis van wederzijds goedvinden te beëindigen. Volgens Akiemboto heeft de onderhandelingscommissie wel een goede job gedaan.

De regering zal de gemaakte opmerkingen meenemen en enkele zaken scherper formuleren, zegt de NH-topman. Hij benadrukt dat aan het milieuvraagstuk veel aandacht is besteed. Als de overeenkomst alleen als basis was gebruikt bij de onderhandelingen met de multinational, zouden er geen afspraken gemaakt kunnen worden over milieuaangelegenheden. Op basis van de huidige omstandigheden zijn er afspraken gemaakt over het energie- en milieuvraagstuk. 

De vergadering wordt maandag voortgezet in DNA. Dan zijn volksvertegenwoordigers weer in de gelegenheid om vragen te stellen aan de regering.

Lees verder

Suriname

Monteur opgesloten voor verduistering

Geplaatst

op

door

De politie van Santo Dorp heeft de 31-jarige Gregory G. aangehouden en na afstemming met het Openbaar Ministerie opgesloten voor verduistering. Een benadeelde heeft aangifte gedaan tegen de man aan wie hij zijn voertuig voor reparatie had afgestaan. Hij heeft daarbij een geldbedrag gegeven voor de aanschaf van onderdelen. Daarna is de benadeelde voor enige tijd in het buitenland geweest. Gregory heeft de auto toen verkocht en het geld voor zichzelf gehouden. De benadeelde heeft bij terugkeer aangifte gedaan tegen Gregory van verduistering van zijn voertuig. De politie werkt nu hard aan het opsporen van de koper en het terugvinden van de auto.

Lees verder

Meest gelezen

X