Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

PL leider Somohardjo stelt voor om ministeries samen te voegen

Geplaatst

op

Partijleider van Pertjaja Luhur (PL), Paul Somohardjo stelt voor om ministeries in Suriname samen te voegen om zo te besparen op de kosten.

Hij noemt als voorbeeld om het ministerie van Politie en Justitie, dat momenteel geleid wordt door Jennifer van Dijk-Silos, onder het beheer van de minister van Defensie te laten vallen. Dit ministerie valt momenteel onder Ronni Benschop. Volgens Somohardjo doet Benschop zijn werk goed en is het ministerie van defensie een zelfvoorzienend ministerie geworden.

Een ander voorbeeld noemt hij het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen, wat volgens Somohardjo samengevoegd kan worden met het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond en Bosbeheer.
‘Laat meneer Relyveld het bewind overnemen van Dodson. Dan is de NDP ook bevrijd van de DOE. Maar de president moet dit eerst willen’ aldus de partijleider.

Somohardjo is het er mee eens dat het behandelen en het aannemen van de suppletoire begroting moet leiden tot bezuinigingen. Dit zou volgens hem prima kunnen door de verschillende ministeries samen te brengen tot een kleiner aantal ministeries dan dat er nu zijn. Ook zou er bezuinigd moeten worden in het aantal ministers. Dat heeft tot gevolg dat er minder kosten worden gemaakt voor salarissen, chauffeurs, auto’s en andere uitgaven. Somohardjo vind dat het nu tijd is om echte bezuinigingen door te voeren om hiermee uiteindelijk de kosten omlaag te brengen en zo Suriname financieel wat vooruit te helpen.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Politie pakt 27 sexwerkers op

Geplaatst

op

By

De politie van regio Paramaribo heeft in de nacht van zaterdag 20- op zondag 21 april opgetreden tegen commerciele sekswerkers die de openbare orde en rust verstoorden in de Eugene Gessel- (Hoogestraat)en de Waaldijkstraat. Deze vrouwen, 19 in totaal, zijn aangehouden en ter voorgeleiding en overgebracht het politie bureau Geyersvlijt.

Zondagmorgen zijn de vrouwen door de politie heen gezonden. Dat gebeurde na afstemming met het Openbaar Ministerie. Het betreft vrouwen met de Surinaamse-en andere nationaliteiten. Het onderzoek met betrekking tot de status van de vreemdelingen hier te lande wordt voortgezet.

Een week eerder had de politie van het politie ressort Centrum ook opgetreden tegen travestieten in de omgeving van de Rooseveldkade. Ook zij zorgden voor verstoring van de openbare orde en rust. Daarbij waren 8 aangehouden die na afstemming met het Openbaar Ministerie ook zijn heen gezonden door de politie Deze travestieten zijn allemaal Surinamers en oefenen ook het oudste beroep ter wereld uit.

Lees verder

Suriname

Video report: Oogstfeest Curacao

Geplaatst

op

By

In deze periode wordt er een wandelloop in de vorm van wandelmars gehouden in Curacao. Het gaat bij deze om een loop met verschillende groepen die de oogstfeest vieren. Volgens Deborah Lantveld uit Suriname die reeds 2 jaar in Curacao woont is deze loop al seen dank voor de kostbare gronden daar men flink heeft kunnen oogsten. Deborah die deel uitmaakt van de groep genaamd  Sembrado Di Speranza met als leidster Chisje de Wind geeft aan dat men in de maand januari gepland had. Het gaat onder andere om mais,  batata dushi( zoete ardapel), bonchi kunuku.

Lees verder

Meest gelezen