Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

PL leider Somohardjo stelt voor om ministeries samen te voegen

Geplaatst

op

Partijleider van Pertjaja Luhur (PL), Paul Somohardjo stelt voor om ministeries in Suriname samen te voegen om zo te besparen op de kosten.

Hij noemt als voorbeeld om het ministerie van Politie en Justitie, dat momenteel geleid wordt door Jennifer van Dijk-Silos, onder het beheer van de minister van Defensie te laten vallen. Dit ministerie valt momenteel onder Ronni Benschop. Volgens Somohardjo doet Benschop zijn werk goed en is het ministerie van defensie een zelfvoorzienend ministerie geworden.

Een ander voorbeeld noemt hij het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen, wat volgens Somohardjo samengevoegd kan worden met het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond en Bosbeheer.
‘Laat meneer Relyveld het bewind overnemen van Dodson. Dan is de NDP ook bevrijd van de DOE. Maar de president moet dit eerst willen’ aldus de partijleider.

Somohardjo is het er mee eens dat het behandelen en het aannemen van de suppletoire begroting moet leiden tot bezuinigingen. Dit zou volgens hem prima kunnen door de verschillende ministeries samen te brengen tot een kleiner aantal ministeries dan dat er nu zijn. Ook zou er bezuinigd moeten worden in het aantal ministers. Dat heeft tot gevolg dat er minder kosten worden gemaakt voor salarissen, chauffeurs, auto’s en andere uitgaven. Somohardjo vind dat het nu tijd is om echte bezuinigingen door te voeren om hiermee uiteindelijk de kosten omlaag te brengen en zo Suriname financieel wat vooruit te helpen.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Drie Surinaamse mensensmokkelaars aangehouden

Geplaatst

op

By

De politie in Suriname heeft in de late avond van zondag 9 december tijdens een auto controle een 19, 23 en 25 jarige man aangehouden op verdenking van mensensmokkel.

Tijdens de controle bleek achterin een personenbus achtien
illegale Haïtianen vanuit Coronie naar Paramaribo te vervoeren. 
De groep van illegale Haïtianen bestaat uit vier mannen, zes vrouwen en acht minderjarige kinderen van wie 3 jongens en vijf meisjes zijn. De illegalen en de aangehouden verdachten werden overgedragen aan de afdeling Trafficking In Person (TIP).

Lees verder

Suriname

Amsterdamse ondernemer voor rechter in Suriname om Decembermoorden

Geplaatst

op

By


De Amsterdamse ondernemer John Hardjoprajitno moet zich komende maandag alsnog melden bij de rechtbank in Suriname op verdenking van betrokkenheid bij de Decembermoorden van 1982.

In het 8 decemberstrafproces staan maandag twee verdachten terecht in Suriname. Deze twee, Harvey Naarendorp en John Hardjoprojitno, waren ten tijde van de decembermoorden in 1982 minister. Daarom dient hun zaak bij de kantonrechter en niet bij de krijgsraad zoals bij de andere verdachten in dit strafproces het geval was.

De twee staan terecht voor verdenking van betrokkenheid bij de moord op vijftien vooraanstaande Surinamers in december 1982. Hoofdverdachte in deze zaak is Desi Bouterse, nu president van Suriname. Naarendorp is overigens als beleidsadviseur en vertrouweling nog steeds nauw betrokken bij Bouterse.

De advocaat van Naarendorp, Irwin Kanhai, stelt dat de kantonrechter niet bevoegd is deze zaak te behandelen omdat er volgens hem sprake is van een ambtsdelict. En voor dat soort delicten is het Hof van Justitie de juiste rechter. Ook meent Kanhai dat de vervolging veel te laat is, die had al in 2000 moeten plaatsvinden.

Eind november heeft de krijgsraad de laatste zaken in dit strafproces behandeld. Het wachten is nu op het vonnis dat de president van de krijgsraad tegen de verdachten zal wijzen. Wanneer dat gaat gebeuren, is nog niet duidelijk. Tegen acht verdachten heeft de aanklager twintig jaar geëist, bij de overige negen was het vrijspraak.

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |