maandag 8 augustus 2022
25.7 C
Paramaribo
20.9 C
Amsterdam
0
(0)

PL en TCT akkoord van SRD. 8,50 voor een stadsrit

lees ook ...

Managementteam Business Development Centre geïnstalleerd

Er is een managementteam aangesteld voor het Suriname Business Development Center (SBC) door minister Rishma Kuldipsingh, van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische In...

Het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) heeft samen met  de Particuliere Bushoudersorganisatie (PLO) een stadstarief vastgesteld van SRD.8,50. Andere trajecten zijn afgeleid van het stadstarief. Een PL-route kost voortaan SRD.12,50. De brandstofcompensatie wordt nu afgeschaft. Dit maakte TCT-minister Albert Jubithana zojuist bekend op een regeringspersconferentie vanuit de Congreshal.

Er is volgens de minister  ruim 6 weken onderhandeld met de PLO. De tarieven van de bootritten zijn ook verhoogd naar SRD 5,-. Dit geldt  ook voor stadsritten van de staatsbussen. De minister zei dat er gewerkt wordt naar tegemoetkoming van scholieren.

Vosov, de andere bushoudersorganisatie,  eiste een tarief van SRD 10,80 op basis van een brandstofprijs van SRD 15,-. “Nu gaat de PLO akkoord met SRD 8,50, terwijl de brandstofprijs naar SRD 17,95 is gegaan. Wie houdt wie voor de gek”, merkt men op.

Vernomen wordt dat voortaan de bushouders weer klapstoelen in de bussen mogen introduceren. Vanwege Covid-19 werden ze afgeschaft.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePL en TCT akkoord van SRD. 8,50 voor een stadsrit