zondag 27 november 2022
25 C
Paramaribo
6.9 C
Amsterdam
0
(0)

PL en TCT akkoord van SRD. 8,50 voor een stadsrit

lees ook ...

IDB legt oriëntatiebezoeken af bij gefinancierde onderwijspr...

Een delegatie van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) heeft een bezoek gebracht aan minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC). Zij waren in Suriname om zich te oriën...

Het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) heeft samen met  de Particuliere Bushoudersorganisatie (PLO) een stadstarief vastgesteld van SRD.8,50. Andere trajecten zijn afgeleid van het stadstarief. Een PL-route kost voortaan SRD.12,50. De brandstofcompensatie wordt nu afgeschaft. Dit maakte TCT-minister Albert Jubithana zojuist bekend op een regeringspersconferentie vanuit de Congreshal.

Er is volgens de minister  ruim 6 weken onderhandeld met de PLO. De tarieven van de bootritten zijn ook verhoogd naar SRD 5,-. Dit geldt  ook voor stadsritten van de staatsbussen. De minister zei dat er gewerkt wordt naar tegemoetkoming van scholieren.

Vosov, de andere bushoudersorganisatie,  eiste een tarief van SRD 10,80 op basis van een brandstofprijs van SRD 15,-. “Nu gaat de PLO akkoord met SRD 8,50, terwijl de brandstofprijs naar SRD 17,95 is gegaan. Wie houdt wie voor de gek”, merkt men op.

Vernomen wordt dat voortaan de bushouders weer klapstoelen in de bussen mogen introduceren. Vanwege Covid-19 werden ze afgeschaft.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePL en TCT akkoord van SRD. 8,50 voor een stadsrit