zaterdag 13 april 2024
26.7 C
Paramaribo
15.4 C
Amsterdam
5
(1)

Pittige noten merk Spar mogelijk giftig

lees ook ...

Politie Saramacca voert snelheidscontroles op: Zes rijbewijz...

Onlangs heeft de politie van het district Saramacca aangekondigd dat de handhaving binnen het kader van ‘Operatie Zero Tolerance’ aanzienlijk is opgeschroefd. Deze operatie, gericht op het verbeteren ...

Het Nationaal Instituut voor Voedselveiligheid Suriname(NIVS), waarschuwt tegen het nuttigen van Katjang Pedis (Pittige Noten) van het merk SPAR met partijnummer 12062024, omdat er grote kans bestaat dat deze noten bemet zijn met Aflatoxine. NIVS wil ervoor zorgen dat het voedsel dat in ons land wordt verkocht veilig is.

De verantwoordelijke op dit gebied van het producerend/exporterend land heeft spontaan aan de bel getrokken bij NIVS. Deze is op zijn beurt aan de slag gegaan en de Inspectieafdeling en het Incident Management Team gemobiliseerd.

De producten zijn uit de handel gehaald en het plan is om de partij te vernietigen, wanneer alles is verzameld. Consumenten, die Katjang Pedis (Pittige Noten) van het merk SPAR met partijnummer 12062024 in hun bezit hebben worden op het hart gedrukt deze te brengen naar de verkoper, waar de inkoop is gedaan.

Aflatoxine zijn natuurlijke giftstoffen, die kankerverwekkend zijn. Bij langdurig gebruik kunnen er gezondheidsproblemen ontstaan.

Bron: Ampie Broadcasting Corporation

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePittige noten merk Spar mogelijk giftig