maandag 30 januari 2023
28.7 C
Paramaribo
6.7 C
Amsterdam
4
(1)

Pique krijgt toestemming om petitie te overhandigen

lees ook ...

Mulo Ramgoelam heeft mode en creatie en ontbijt dag

De leerlingen en team van de muloschool hockeystraat hebben vandaag bewezen innovatief en creatief te zijn. Zij hebben ter afsluiting van periode 01 van leerjaar 10 voor het vak horeca, een ontbijtdag...
De politie heeft gisteren toestemming gegeven aan Siebrano Pique om een petitie  te overhandigen aan Assembleevoorzitter Marinus Bee.
De vergunningsaanvraag van de activist om te protesteren werd afgewezen op advies van Volksgezondheid. Onderweg naar het Assembleegebouw werd de menigte, waarmee hij liep tegengehouden. Pique kreeg de optie om zonder menigte de petitie aan te bieden. Dit accepteerde hij. De weg bij de waterkant was gebarricadeerd en de politie was ook goed vertegenwoordigd.
In de petitie is veel kritiek geleverd op het beleid van de regering. Er is aangegeven dat mensen het moeilijk hebben. De wisselkoers is hoog. Er is ook gevraagd dat ambtenaren, die geen salaris ontvangen, uitbetaald worden. De gang naar het IMF wordt afgekeurd.
De Assembleevoorzitter Bee voerde aan dat De Nationale Assemblee geen verlengstuk is van de regering en kritisch zal zijn. Hij zegt ook dat de hoge koers wordt aangepakt. Samen met de begroting zal de regering een Crisis- en Herstelplan presenteren dat behandeld zal worden.
In zijn toespraak naar zijn aanhang toe gaf de activist aan onvoldaan huiswaarts te keren. Hij zal de regering volgen tav de petitie. Indien er geen verandering komt, zal men van hem horen.
DC Bhola van Paramaribo Noord-Oost  betreurt het, dat Pique ondanks de afwijzing van de aanvraag toch heeft geprotesteerd. “Hiermee overtreed hij 2 wetten, de Covid-19 wet en de wet Uitzonderingstoestand” zegt de Burgervader.
Pique zegt dat hij gebruikmaakt van zijn democratisch recht om onverstoord verder te gaan. Er is een ‘Orde Team’ samengesteld om aangepast te protesteren. Volgens hem zou er een aangepaste Covid-19 wet aangenomen moeten worden, indien de regering de democratie zou dienen. Deze wet zou de mogelijkheid moeten bieden om aangepast te protesteren. Ook zegt hij dat de mogelijkheid om te protesteren niet om Covid tegengehouden moet worden, “omdat Corona nooit meer vertrekt”.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePique krijgt toestemming om petitie te overhandigen