zondag 2 april 2023
22.8 C
Paramaribo
6.9 C
Amsterdam
3.8
(5)

Pique kondigt Actie aan:”Enough is Enough!”

lees ook ...

Nederlandse militairen begonnen aan jungletrainingen in Suri...

Buitenlandse militairen zijn begonnen aan de tweede Militaire Jungletraining van het Koninkrijk der Nederlanden op Surinaams grondgebied. Deze training is bijzonder omdat vier Amerikaanse militairen o...

Siebrano Pique, bekend van eerdere protestacties, zegt in gesprek met Maisha Neus dat hij donderdag 20 mei om 10 uur ‘s ochtends een actie heeft georganiseerd te Ondrobon. Hij noemt het geen protestactie, maar een signaal van het ontwaken van Surinamers. Er zullen ook op andere locaties acties zijn die hij nog niet prijs wil geven. “Ik denk dat het genoeg is geweest met deze regering. Enough is Enough”, zegt Pique.  “Kom om te tonen dat het niet goed gaat in Suriname; dat we niet hebben gekozen voor ‘slechter’, maar voor ‘beter'”, roept de activist zijn landgenoten op om het protest te steunen.

Vanwege de beperking van groepen kan hij eigenlijk geen protest organiseren, en Pique geeft aan voor wet- en regelgeving te zijn en dit is regelgeving en geen wet, verduidelijkt hij. “En deze regelgeving klopt niet, want het geldt niet voor een ieder. De Ziekenhuizen hebben code rood en zwart, maar hoe staat het met de mensen thuis die code rood en zwart hebben; Hoe staat het met de mensen die niet te eten hebben?”,vraagt hij retorisch. “Ze hebben geen corona, maar zijn ziek van de honger. Dus omdat het code rood en zwart is mogen mensen niet uit huis om aan geld te kunnen komen voor hun dagelijks brood?”

De activist merkt op dat de regering wel zaken doet in vereniging en er worden personen bevoordeeld die privéfeestjes houden. Piqué geeft aan dat de splitsing in de gemeenschap duidelijk te zien is. De ene groep mag dit niet en de andere groep wel. Chan heeft een selectie van vrienden; de kapitalisten en een paar loopjongens die dispensatie krijgen. Ook Bravo heeft zijn team van familieleden, wat loopjongens en vrienden die dispensatie krijgen. Die feesten gewoon verder, geeft de activist aan.

”Wij willen niet feesten. De mensen hebben geen geld om te feesten”, zegt Piqué. “Als je ze op een feest ziet is het omdat ze geen geld hebben en geen uitweg zien gaan ze naar een feest. We zijn in een overlevingsfase. Wij moeten nu heel anders leven dan vorig jaar. En al heb je geld ben je toch aan het overleven”, geeft de activist aan, “want jouw vrijheid is je ontnomen zonder dat jij er voordeel aan hebt”

Als je goed kijkt, geeft Siebrano Piqué aan, zie je dat Abop en VHP hun handelwijze als volgt is:”Ik doe, jij doet. Jij doet niets, ik ook niet. Maar er wordt niets gedaan ten voordele van de bevolking. NPS en Pl tel ik niet. Die zitten daar als vakkenvullers. Niets van deze regering klopt”, zegt Piqué. “Waar liefde heerst gebied de Here Zijn zegen. En deze regering is niet gezegend.”

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

6 REACTIES

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePique kondigt Actie aan:"Enough is Enough!"