vrijdag 2 december 2022
25 C
Paramaribo
2.8 C
Amsterdam
0
(0)

ECS-gemeenten in Suriname weigeren swabben en Covid-sneltesten

lees ook ...

Dienst Dermatologie wordt versterkt door het Ministerie

De dienst Dermatologie kreeg op Wereld Aidsdag, 01 december jongstleden, minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid en directeur Rakesh Gajadhar Sukul op werkbezoek. De dienst Dermatologie is verantwo...

Geen van de ongeveer vijftig bij het Evangelie Centrum Suriname (ECS) in stad en district aangesloten kerken zal meewerken aan het swabben en testen van gemeenteleden vóór aanvang van de diensten. Zij volgen met hun standpunt bisschop Steve Meye van de Gemeente en Bedieningen van Gods Bazuin Ministries op, die duidelijk heeft gemaakt dat in geen van de 75 kerken in stad en district dit zal worden toegelaten.

President Chan Santokhi wil sneltesten introduceren, als voorwaarde voor het openstellen van gebedshuizen. Personen met een medische achtergrond zouden getraind worden in het testen van kerkbezoekers vóór aanvang van de diensten.

Het ECS weigert aan de mogelijke voorwaarde van de regering mee te werken. Zij noemt het swabben en sneltesten van gemeenteleden een onwerkbare voorwaarde. De organisatie heeft met verbazing kennis genomen van het voornemen van de regering. Middels een sneltest kan worden vastgesteld of de kerkbezoekers al dan niet Covid-19-besmet zijn.

ECS vraagt zich af waarom deze voorwaarde wordt gesteld, omdat die bovendien ingaat tegen de grondrechten van kerkbezoekers. In overleg met de verschillende religieuze organisaties zijn er al protocollen ontwikkeld en afspraken gemaakt. De organisatie verwijst daarbij naar het recht van godsdienstvrijheid en het recht van zelfbeschikking over het lichaam en het recht op privacy.

“Wij van het Evangelie Centrum Suriname zijn ons bewust van de huidige zorgwekkende gezondheidssituatie in het land en zijn altijd bereid medewerking te verlenen, ter verbetering van de situatie. Voor zover het – gelet op de dan geldende omstandigheden – om redelijke verlangens zijdens de overheid gaat of zaken, die niet indruisen tegen onze Bijbels gefundeerde geloofsovertuiging, normen en waarden.”

Voorlopig zijn de gebedshuizen nog dicht, maar de president hoopt vóór 11 juli uitsluitsel te hebben over het openstellen van de kerken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

5 REACTIES

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameECS-gemeenten in Suriname weigeren swabben en Covid-sneltesten