zaterdag 18 mei 2024
23.4 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
1
(1)

Pilotprojecten gepland voor buurtontwikkeling in Suriname

lees ook ...

Acties FOLS per 15 mei opgeschort

FOLS schort de acties, waarbij leerkrachten om 11.00u de school verlieten op per 15 mei aanstaande. De Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname (FOLS) heeft minister Henry Ori van Onder...

Tijdens een persconferentie heeft de minister van Openbare Werken (OW), Riad Nurmohamed, aangekondigd dat het ministerie zich momenteel in de eerste fase bevindt van grootschalige werkzaamheden voor het rehabiliteren van wegen en het opschonen van kanalen en goten. Deze projecten, die een inhaalslag moeten realiseren, zullen dit jaar worden uitgevoerd en kunnen mogelijk tot volgend jaar, 2025, uitlopen.

Minister Nurmohamed benadrukte dat bij al deze projecten, zowel op het gebied van verkeer, wegen als ontwatering, gestreefd wordt naar vernieuwing. “We maken gebruik van nieuwe methoden en technologieën”, verklaarde de minister. Hij noemde het onderhoud van de uitgevoerde projecten als een van de belangrijkste aspecten van dit initiatief.

Daarnaast kondigde de minister aan dat er pilotprojecten zullen worden uitgevoerd in verschillende buurten. “Er liggen tal van plannen voor wegen”, benadrukte hij. Echter, vanwege het ontbreken van financieringsbronnen wordt een afwachtende houding aangenomen. De bewindsman benadrukte dat het hier geen ‘adhoc’ beleid betreft, maar een duurzaam beleid.

“Het beleid is niet gebaseerd op populisme of persoonlijke voorkeuren, maar op de behoeften van het land”, aldus minister Nurmohamed.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePilotprojecten gepland voor buurtontwikkeling in Suriname