vrijdag 19 april 2024
25 C
Paramaribo
8.2 C
Amsterdam
0
(0)

Pilotproject grofvuil Wanica

lees ook ...

Brunswijk belooft steun aan Kindertehuis Efran na oproep om ...

Het Kindertehuis Efran verkeert in een urgente situatie waarbij directe hulp nodig is, voornamelijk op het gebied van levensmiddelen en schoonmaakgerei. Derrick Vanier en Marianne Cornet, die zich inz...

Grof vuil zal worden opgehaald in het district Wanica. Gebleken is dat velen met grofvuil zitten en geen raad ermee weten. Zij kunnen het niet op een makkelijke manier kwijtraken, waardoor er ongewenste situaties ontstaan, die zelfs de volksgezondheid in gevaar brengen. Het ministerie van Openbare Werken start daarom een pilotproject om antwoord hierop te geven.

Openbaar Groen en Afvalbeheer (OGA) van het ministerie wil samen met de voorzitters van de ressortraden (rr-leden) aan de slag gaan. De bedoeling is om vooral in het weekend of op nationale vrije dagen deze werkzaamheden uit te voeren. Men richt zich in de eerste plaats op grofvuil van huishoudens, zoals elektronische apparatuur, waaronder ijskasten, radio’s, televisies en gasfornuizen die defect zijn.

Bedrijven zijn niet meegenomen in dit project. Er zijn bestaande afspraken met hen hierover, die vastgelegd zijn in hun vergunningsvoorwaarden. Wijken zullen tijdig op de hoogte gesteld worden over deze activiteiten, zodat zij hun grofvuil langs de weg kunnen plaatsen. Autowrakken worden niet meegenomen.

OGA-directeur Indersing Gangabisoensingh doet een beroep op de mensen om hun grofvuil pas langs de weg te plaatsen wanneer er een oproep is gedaan. Het doel van het project is om op een gestructureerde manier ondersteuning te bieden aan de gemeenschap om  een schoon en leefbaar milieu te realiseren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePilotproject grofvuil Wanica