vrijdag 7 oktober 2022
27.2 C
Paramaribo
10.6 C
Amsterdam
4.5
(2)

Pilotproject afvalbeheer gestart in binnenstad Paramaribo

lees ook ...

Vergunning cambio Imex opgeschort

De Centrale Bank van Suriname heeft bekendgemaakt dat  aan International Money Exchange NV (IMEX), geen vergunning is verstrekt om te functioneren als wisselkantoor. Artikel 5 lid 1c van de Wet To...

Er is door het ministerie van Openbare Werken (OW) een pilotproject afvalbeheer gestart in de binnenstad. De bedoeling van het project is om Suriname schoon te houden. Volgens Jason Gummels, onderdirecteur Afvalbeheer, wordt er gewerkt met de mensen die op straat leven en geld nodig hebben om te overleven. Deze groep ontvangt een kleine vergoeding. 

Zij rapen onder andere de petflessen en bierblikken op en plaatsen die in speciale zakken. De bedoeling is dat dit materiaal gerecycled wordt. Er is assistentie van een recyclingbedrijf, dat het materiaal ophaalt.  Op dit moment helpen de daklozen om het vuil op te ruimen, maar het is volgens Gummels niet de bedoeling om continue op deze manier te werk te gaan.

Vele daklozen zijn respectvolle personen. In sommige gevallen gaat het om personen die in de Binnenlandse Oorlog hebben gevochten. “Het zijn mensen die niet de waardering krijgen en ik denk dat we ze op deze manier een beetje tegemoet kunnen komen. We helpen elkaar, want zij werken om Suriname schoon te houden en wij geven ze een kleine vergoeding,” geeft Gummels aan.

Voor nu zal ieder weekend een andere wijk worden aangedaan, zegt de OD Afvalbeheer. Het kan voorkomen dat verschillende wijken tegelijkertijd worden bezocht. Er zijn ook vrijwilligers die hun krachten willen geven. Gummels hoopt dat meer personen zich zullen aanmelden om te werken aan een schoon Suriname.

De OD Afvalbeheer doet een beroep op de gemeenschap om mee te werken aan het schoonhouden van het land. “Gooi geen rommel uit je voertuig of als je loopt doe je troep in de afvaltonnen,” luidt zijn oproep.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePilotproject afvalbeheer gestart in binnenstad Paramaribo