maandag 30 januari 2023
23.3 C
Paramaribo
7.6 C
Amsterdam
0
(0)

Pilotproject onderzoek waterhuishouding Winti Wai gestart

lees ook ...

CBB krijgt hulp met digitalisering van Estland

De e-Governance Academy of Estonia (eGA) zal de digitalisering van de registratieprocessen op het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) komen ondrsteunen. In verband hiermee oriënteerde een delegatie...

Het onderdirectoraat Onderzoek en Innovatie van het ministerie van Openbare Werken (OW) heeft onlangs een presentatie gehouden waarin duidelijk is aangegeven dat het een gezaghebbende organisatie moet worden binnen de watersector en in de samenleving, zowel nationaal als regionaal. De uitdaging is op lange termijn te beschikken over een solide Nationale Water Autoriteit (NWA) in Suriname.

Het initiatief is door het onderdirectoraat genomen om een betere woonomgeving te creëren betreffende waterhuishouding voor de samenleving. Onderdirecteur Dew Bhaggoe van Onderzoek en Innovatie haalde enkele markante punten aan tijdens zijn presentatie. Hij zei dat woonbuurten in de kustvlakte vaak onder water komen te liggen. Echter is verband hiermee het onderdirectoraat met het initiatief gekomen een onderzoek te doen naar de waterhuishouding in verschillende gebieden die te kampen hebben met wateroverlast.

Er is onlangs een pilotproject gestart te Winti Wai dat opgedeeld is in drie fasen. Te starten met een pilotfase waaruit een evaluatie zal worden gedaan van het rapport dat hieruit gegenereerd wordt. In de tweede fase wordt de kustvlakte aangedaan en ten slotte de derde fase, waarin geheel Suriname wordt meegenomen. Voor de fasen 2 en 3 is een financiële injectie nodig om het project uit te kunnen voeren. Onder andere zal de opbouw van de bodemgesteldheid, de huidige civieltechnische constructies, waterwegen en de mogelijke oplossingen worden onderzocht.

OW-minister Riad Nurmohamed was zeer content met de presentatie en gaf te kennen dat er meer van zulke initiatieven moeten komen die in weerwil van beperkte financiële middelen toch uitgevoerd kunnen worden. Problemen die de nutsbedrijven vaak ondervinden tijdens wateroverlast bij het uitvoeren van bouwtechnische- en civieltechnische werkzaamheden door Openbare Werken dienen eveneens nader te worden bekeken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePilotproject onderzoek waterhuishouding Winti Wai gestart