zondag 24 september 2023
27.2 C
Paramaribo
10.8 C
Amsterdam
0
(0)

Pilot programma Algemene veiligheidsmaatregelen Paramaribo en Wanica

lees ook ...

KPS had voorlichting hotspot in Coronie

Het Korps Politie Suriname (KPS) is op woensdag 20 september 2023 omstreeks 10.00 uur 's ochtends gestart met een pilotproject 'voorlichting hotspot' bij het monument van Tata Colin te Totness in het ...

Het Monitoringsteam Veiligheid Ondernemers heeft op donderdag 03 augustus 2023 een meeting gehad met de waarnemend korpschef van het Korps Politie Suriname, de Commissaris van politie R. Kensen en de ressortcommandanten van Regio Midden om van gedachten te wisselen over een pilot programma over de te nemen algemene veiligheidsmaatregelen binnen Paramaribo en Wanica, die reeds van start zijn gegaan.

De veiligheid zal gericht zijn op repressieve en preventieve maatregelen om de criminaliteit beheersbaar te maken dan wel in te dammen. Alle actoren die betrokken zijn in de verschillende ressorten zoals de samenleving, het bedrijfsleven, security bedrijven, het Command Center, de ressort commandanten, de buurtmanagers en alle anderen, zullen een bijdrage moeten leveren aan dit project voor de totstandkoming van een veilig Suriname.

De bedoeling is, dat deze actie een landelijk karakter krijgt, waarbij ook de reserve politie een belangrijke rol zal vervullen. Aan de gemeenschap wordt gevraagd zeer oplettend te zijn bij het waarnemen van verdachte omstandigheden en het Comand Center en/of de politie binnen hun woongebied direct daarvan op de hoogte te stellen. V

olgens de voorzitter, de Commissaris van politie Orlando Jacott zullen ook nieuwe suggesties worden aangedragen aan de minister, zoals een buurt whatsapp groep die beheerd zal worden door de desbetreffende ressort commandant.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePilot programma Algemene veiligheidsmaatregelen Paramaribo en Wanica