woensdag 31 mei 2023
24.4 C
Paramaribo
10.5 C
Amsterdam
0
(0)

Pikinsaron legt problemen voor aan VP Brunswijk

lees ook ...

Openbare Werken begint pilotproject voor handmatig onderhoud...

Het ministerie van Openbare Werken (OW) heeft aangekondigd dat ze vanaf 2021 zullen overschakelen op handmatig onderhoud van kanalen en lozingen. Dit besluit is genomen vanwege de stijgende kosten, de...
Vice-President Ronnie Brunswijk bracht een kennismakingsbezoek aan de inheemse- en Marrondorpen in het district Para waarbij het dorp Pikin Saron ook werd aangedaan. De VP deelde de dorpsbewoners mee dat voor 16 juli 2021 het grondenrechten vraagstuk wordt opgelost. Vanaf deze datum zullen de Inheemsen en Marrons kunnen beschikken over hun grondenrechten documenten. De dorpsbewoners gaven de Vice-President aan met welke problemen zij te kampen hebben.
Een vertegenwoordiger van het het doprpsbestuur las een document voor met de knelpunten welke zij graag opgelost zien. De dorpsbewoner vroegen onder andere aandacht voor het aanleggen van het etmaal rond elektriciteit, schoon drinkwater, asfaltering van de weg Matta naar Pikin Saron, het betegelen van binnenwegen in en rondom het dorp, schoolvervoer voor de studenten,vuilophaal in het dorp, modern sportcomplex, permanente ambulance voor de RGD Poli, dependance van Cbb en SZF en een  bemande politiepost.
In het bijzonder werd er  extra aandacht geschonken aan de kwestie Maripaston. Het dorp heeft een contract gesloten met Grassalco voor het winnen van goud in dat gebied. De bewoners geven echter aan dat het bedrijf zich niet aan de afspraken houdt en zij graag zien dat dit wordt opgelost. De Vice President hoorde de problemen aan en verzekerde de gemeenschap er alles aan te zullen doen, om tot oplossingen van  de aangekaarte problemen te komen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePikinsaron legt problemen voor aan VP Brunswijk