donderdag 18 juli 2024
23.7 C
Paramaribo
17.3 C
Amsterdam
0
(0)

Pikin Saron krijgt leidingwater met de halve regering erbij

lees ook ...

DNA stemt in met wijzigingen in wetten geldwitwassen en Inte...

De Nationale Assemblée (DNA) heeft unaniem twee cruciale wetsontwerpen aangenomen, met elk 39 stemmen: Wijziging van de Wet ter voorkoming en bestrijding van Money Laundering en Terrori...

Het inheemse dorp Pikin Saron beschikt eindelijk over veilig en gezond drinkwater. Op dinsdag 19 september 2023, werd de water zuiveringsinstallatie in gebruik genomen. Dit heugelijk gebeuren werd bijgewoond door leden van de regering en vele notabelen uit Para.

Ook waarnemend (Wnd) President Ronnie Brunswijk was aanwezig bij dit gedenkwaardig gebeuren. Hij feliciteerde de gemeenschap namens de regering. De Wnd President zei dat elektriciteit, waterleiding, telecommunicatie, onderwijs, gezondheidszorg en goede wegen de belangrijkste zaken zijn die de gemeenschap in het binnenland nodig heeft voor een minimaal gerieflijk leven.

Wnd President Brunswijk benadrukte dat hij zal blijven pleiten voor ontwikkeling van de mensen in dorpen en binnenland. Districtscommissaris van Para, Marlene Joden, is blij met deze mooie ontwikkeling. Ze maakte gebruik van de gelegenheid om te pleiten voor andere dorpen om ook over gezond drinkwater te mogen beschikken.

De Kapitein van Pikin Saron, Clarisse Moera- Wali feliciteerde haar gemeenschap met de komst van drinkwater uit de kraan. Ze bedankte hen voor hun jarenlange geduld. Ook maakte ze van de gelegenheid gebruik om alle knelpunten aan te kaarten waar de totale inheemse gemeenschap al jarenlang mee kampt.

De directeur van de Energie Bedrijven Suriname, Leo Brunswijk, verklapte dat er reeds voorbereidingen zijn gestart om de andere dorpen te voorzien van 1×24 uur stroom.

Maar wat doen regeringsleden die niets met water uit de kraan te maken hebben daar, zoals de minister van LVV? Het is jammer als staatsgeld gebruikt wordt om mensen die niets met het onderwerp te maken hebben, mee te nemen naar binnen en buitenland

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePikin Saron krijgt leidingwater met de halve regering erbij