zondag 19 mei 2024
27.7 C
Paramaribo
21.9 C
Amsterdam
0
(0)

Piet Wortel gearresteeerd in Almere

lees ook ...

Poetsmaand van de JTV

Jaarlijks houdt de Stichting Jeugdtandverzorging een Nationale Poetsdag op 7 mei. In het verlengde daarvan is er een Poetsmaand ontstaan. Tijdens deze maand promoot de stichting op verschillende plekk...

Piet Wortel is dinsdagochtend gearresteerd in Almere door een arrestatieteam van de Dienst Speciale Interventies (DSI). Al geruime tijd werd hij in de gaten gehouden door de politie en het Openbaar Ministerie. Wortel wordt verdacht van twee moorden  en staat bekend als drugshandelaar. Hij werd eerder gearresteerd in 2014 voor drugshandel en hetzelfde gebeurde weer dit jaar.

Oud-profvoetballer Kelvin Maynard, werd op 18 september 2019 vermoord, omdat hij 400 kilo cocaine had gestolen. Hoogstwaarschijnlijk heeft Wortel de opdracht gegeven. De moord werd breed uitgemeten in de pers. Drie verdachten, die een maand later werden gearresteerd liet men kort daarna weer vrij. Ondertussen heeft Wortel alle betrokkenheid in deze zaak ontkend.

Genciël ‘Genna’ Feller (23), werd vermoord in Willemstad, te Curaçao rond dezelfde tijd. Hij was volgens Jan Publiek  ook betrokken bij  het ontvreemden van cocaïne. Twee handlangers van de moord kregen gevangenisstraffen van 20 jaar, en een derde 16 jaar. Het OM bood een belonging van 20.000 euro voor informatie, die aanhouding van deze daders mogelijk zou maken.

In 2014 werd Wortel gearresteerd op Aruba, kreeg 7 jaar, en zag toch kans om op verlof, ondanks enkelband te vluchten naar Suriname, voordat hij zijn straf kon uitzitten. Hij moest nog ongeveer 3 jaar uitzitten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePiet Wortel gearresteeerd in Almere