vrijdag 2 december 2022
24.7 C
Paramaribo
2.6 C
Amsterdam
0
(0)

PG gelast onderzoek naar oprichting New Surfin

lees ook ...

President Santokhi kondigt strengere controle op benzine aan...

President Chandrikapersad Santokhi heeft strengere controles op benzine aangekondigd. Dit zei Santokhi tijdens de regeringspersconferentie op 28 november. De goudsector zal nu benzine moeten kopen teg...

Het Openbaar Ministerie gelast een corruptieonderzoek naar de oprichting van New Surfin. De parlementariër Rajiv Ramsahai en anderen van de NDP-fractie in De Nationale Assemblee hebben hieromtrent twee  strafklachten ingediend bij de Procureur Generaal. Mogelijke strafbare feiten bij de oprichting van New Surfin zullen worden onderzocht.

De strafklachten zijn gericht tegen de oprichter, leden van de raad van commissarissen en de directie van New Surfin. Procureur Generaal Roy Baidjnath Panday heeft een brief gestuurd naar de inspecteur Ramsukul, hoofd van het corruptie onderzoeksteam om het onderzoek te starten.

De indieners van de strafklachten willen mogelijke strafbare handelingen bij de oprichting van New Surfin, aan het licht brengen. De PG stelt de politie inspecteur op de hoogte dat hij  informatie heeft gevraagd van minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning   op  24 februari en 10 maart. De advocaat van Achaibersing heeft op 22 maart onderliggende stukken en informatie gestuurd naar Baidjnath Panday. Verder heeft de PG  ook documentatie ontvangen van Ramsahai.

Inspecteur  Ramsukul is gevraagd  om het onderzoek in te stellen. Ook vraagt de PG  om Viren Adjodhia en notaris Dewnarain Kalisingh te horen. De PG verwacht spoedig resultaat te zien van het onderzoeksteam.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePG gelast onderzoek naar oprichting New Surfin