vrijdag 2 december 2022
24.7 C
Paramaribo
2.6 C
Amsterdam
5
(1)

Pfizer-vaccin trekt veel belangstellenden aan in Suriname

lees ook ...

Gewijzigde locatie krijgsraadzitting

De afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname laat weten dat eerder gepubliceerde bekendmaking voor de krijgsraadszitting van het 08 december strafproces op 29 november 2022, komen te ve...

In Suriname zijn zondag de eerste burgers gevaccineerd met het Pfizer-vaccin. Dit vaccin is in eerste instantie bedoeld voor jongeren tussen 12 en 17 jaar. Bij de aanvang van de vaccinatie, zondag, op het KKF-terrein waren er honderden belangstellenden. Sommigen personen hadden zich al vroeg ‘s morgens verzameld om ervan verzekerd te zijn, dat zij geholpen zouden worden. 

De kinderen moesten zich met hun ouders aanmelden om gevaccineerd te kunnen worden. Sommige ouders hebben direct van de gelegenheid gebruikgemaakt om hun prikje te nemen. De vaccins zijn een donatie van de Verenigde Staten van Amerika. Er zijn meer dan 100.000 doses gedoneerd.

Momenteel zijn er vier vaccins beschikbaar in Suriname, te weten AstraZeneca, Moderna, Pfizer en Sinopharm. De ambassadeur van VS, Karen Lynn Williams, die ook aanwezig was in KKF, was blij met de opkomst. Vele ouders hebben zich met hun kinderen aangemeld om zich te laten vaccineren. Zij is ook ingenomen met het aantal vrijwilligers dat helpt bij het vaccineren.

De diplomaat spoort ouders aan om hun kinderen tussen 12-18 jaar te brengen om hun prikje te halen. Dit is volgens haar niet alleen belangrijk voor de kinderen, maar ook voor de rest van de familie en zeker voor degenen die zich om welke reden dan ook niet kunnen laten vaccineren.

Natanaël Filemon, coördinator van het Covid-19-vaccinatieteam, is tevreden met de opkomst. Tegen twee uur ‘s middags waren al meer dan 750 mensen gevaccineerd, terwijl er nog lange rijen buiten waren. “De jongeren zijn erop afgekomen en dat stemt ons goed”, zegt Filemon.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePfizer-vaccin trekt veel belangstellenden aan in Suriname