zondag 3 december 2023
31.6 C
Paramaribo
1.1 C
Amsterdam
0
(0)

Petronella Ziekenhuis Wageningen blijft open

lees ook ...

Saoedi-Arabische ambassadeur ziet kansen in Suriname’s...

Op dinsdag 28 november 2023 heeft Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) de ambassadeur van het Koninkrijk Saoedi-Arabië, Abdullah Muhammad Alsaihani, ontvangen voor een b...

Geruchten doen de ronde in de gemeenschap dat de regering van plan is het Petronella Ziekenhuis in Wageningen te sluiten. Tijdens een recent werkbezoek aan het westen van het land, heeft de bewindsman deze geruchten ontkracht. Er zijn juist gesprekken gevoerd om te komen tot optimaliseren van de zorg in deze instelling ten behoeve van de omgeving. “.. het Petronella Ziekenhuis Wageningen wordt niet opgedoekt.” Daarmee heeft de minister voldoende garantie gegeven aan het personeel om opgelucht adem te halen.

Petronella Ziekenhuis voorziet samen met de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) en de apotheek in de eerstelijnszorg, terwijl het Mungra Medisch Centrum in samenwerking met de Spoedeisende Hulp (SEH) verantwoordelijk is voor de tweedelijnszorg. Vervoer naar Nickerie of Paramaribo visa versa is geen probleem.

Er zijn net als de rest van het land, diabetes en hoge bloeddruk patiënten in het gebied. Wageningen kan rekenen op drie artsen, waarvan twee verbonden zijn aan de RGD-poli en één aan de spoedeisende hulp. De medicamentenvoorziening laat nog wat te wensen over. “Ik heb hierover ook overleg gevoerd en vandaag nog zal deze voorziening beter worden gegarandeerd”, was de belofte van Ramadhin.

Wageningen vormt geen uitzondering op de rest van het land als het gaat om diabetes en hoge bloeddruk bij patiënten. Men zal via het Hearts-initiatief preventief te werk gaan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePetronella Ziekenhuis Wageningen blijft open