woensdag 17 juli 2024
32 C
Paramaribo
18.3 C
Amsterdam
0
(0)

Petronas meldt baanbrekende olievondst in Blok 52 voor de kust van Suriname

lees ook ...

Firstlady Mellisa neemt deel aan tweede editie SCLAN

In New York, is momenteel de tweede editie van de driedaagse leiderschapstraining gaande, waar firstlady Melissa Santokhi- Seenacherry zal deelnemen als voorzitter van de Spouses of CARICOM leaders Ac...

Het Maleisische bedrijf Petronas deelt met enthousiasme de recente ontdekking van olie in Blok 52, gelegen in het Surinaamse zeegebied. De Roystonea-1 exploratieput, op zo’n 185 kilometer afstand van de Surinaamse kust en op een diepte van 904 meter, heeft succesvol oliehoudende zandlagen bereikt na het boren tot een totale diepte van 5.315 meter.

Deze baanbrekende vondst opent nieuwe mogelijkheden voor de ontwikkeling van de offshore olie- en gassector en draagt bij aan de groei van de Surinaamse economie. De regering is enthousiast over de kansen die deze ontdekking met zich meebrengt.

De vondst in Blok 52 toont de ongekende potentie van het Suriname-Guyana bekken aan. Dit succes zal niet alleen Suriname ten goede komen, maar ook de internationale partners die in onze blokken investeren en hun expertise inzetten om deze gebieden te ontwikkelen.

Met de aanwezigheid van verschillende olievondsten in diverse blokken, waaronder de Sloanea-1-ontdekking in 2020, bevinden we ons in een veelbelovende fase van groei en ontwikkeling. Dit draagt bij aan de versterking van de Surinaamse economie en zal op termijn leiden tot meer werkgelegenheid en kansen voor onze samenleving.

Dit succes in Blok 52 zal niet alleen de toekomst van onze energie-industrie verzekeren, maar zal ook onze positie op de wereldmarkt versterken. We zijn vastbesloten om verder te bouwen aan deze sector en kijken uit naar een vruchtbare samenwerking met onze partners, waaronder Petronas en ExxonMobil. Blok 52, met een oppervlakte van 4.749 vierkante kilometer, heeft Petronas als uitvoerende partner met een belang van vijftig procent, waarin ExxonMobil ook een belang van vijftig procent heeft. Bovendien is Petronas een niet-uitvoerend partner in Blok 53 (dertig procent belang) en fungeert voor honderd procent als operator in Blok 48.

Deze olievondst is een belangrijke mijlpaal in onze nationale geschiedenis en we kijken uit naar de verdere ontwikkelingen en de voordelen die het zal opleveren voor onze samenleving. Samen werken we aan een veelbelovende toekomst voor Suriname.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePetronas meldt baanbrekende olievondst in Blok 52 voor de kust van Suriname