zondag 28 november 2021
31 C
Paramaribo
4.9 C
Amsterdam
5
(1)

Petronas heeft grote olievondst gedaan voor Surinaamse kust

lees ook ...

Covid dyugu dyugu in Suriname

Minister Ramadhin van Volksgezondheid was wegens Covid opgenomen in een ziekenhuis, ondanks dat hij gevaccineerd was. Minister Kuldipsingh van Arbeid wil normalisatie bereiken en heeft daartoe intusse...

De Maleisische olie- en gasmaatschappij Petronas heeft zijn eerste ontdekking van koolwaterstoffen in Suriname gedaan met de succesvolle boring van de Sloanea-1-exploratieput in Blok 52, meldt het bedrijf vandaag.

Het Maleisisch bedrijf is de ‘operator’ in Blok 52 en heeft daarin een 50 procent belang. De overige 50 procent is in handen van Exxon Mobil. Het is de vierde olievondst in het diepzeegebied van Suriname. Apache heeft al drie ontdekkingen gedaan in blok 58.

Blok 52 ligt ten noorden van de kust van Paramaribo en bevindt zich in het stroomgebied van Suriname en Guyana, waar verschillende belangrijke ontdekkingen van koolwaterstoffen zijn gedaan, zei Petronas.

“De putgegevens bewijzen een uitstekende kalibratie van het koolwaterstofpotentieel van het blok”, zei hij, eraan toevoegend dat het bezig is met verdere evaluatie om de volledige omvang van de ontdekking te bepalen. De ontdekking zal Petronas ertoe aanzetten om door te gaan met het verkennen van Suriname, dat één van zijn focusbekkens is, zei Emeliana Rice-Oxley, vicepresident Exploration, Upstream. De boorwerkzaamheden in de Sloanea-1-bron zijn in oktober begonnen.

Blok 52 is gezamenlijk eigendom van dochteronderneming Petronas Suriname E&P B.V., ExxonMobil Exploration and Production Suriname B.V.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePetronas heeft grote olievondst gedaan voor Surinaamse kust