vrijdag 23 februari 2024
29.3 C
Paramaribo
8.8 C
Amsterdam
0
(0)

Petronas doneert vergaderapparatuur aan Onderdirectoraat Beroepsonderwijs

lees ook ...

Somohardjo betreurt prestaties in Saramacca tijdens laatste ...

De politieke partij Pertjajah Luhur (PL) heeft tijdens de laatste verkiezingen van 2020 een teleurstellende prestatie geleverd in het district Saramacca, waar ze voorheen altijd minstens één zetel wis...

Het Onderdirectoraat Beroepsonderwijs van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) heeft vergaderapparatuur ontvangen van de oliemaatschappij Petronas Suriname Exploration en Production B.V. Susanna Verveer,  onderdirecteur Beroepsonderwijs, is ingenomen met deze geste.

“Met de economische uitdagingen in het land is het handig op afstand vergaderingen te beleggen en dat is nu met behulp van deze apparatuur mogelijk,” zegt Verveer. Zij kijkt uit naar meerdere projecten met de organisatie om zodoende het werk binnen het beroepsonderwijs efficiënter uit te voeren.

Volgens Petronas-directeur, Ahmad Shamsul, ondersteunt het bedrijf graag projecten die gaan over het welzijn van gemeenschappen dicht bij hen. Een van de manieren waarop we dit doen is door te helpen om de gezondheidszorg en het onderwijs in dit land te verbeteren. In de afgelopen drie jaar is onze focus ook verschoven naar de onderwijssector en hebben onze steun gegeven aan het Natuurtechnisch Instituut (Natin) en het Polytechnic College Suriname (PTC) in 2019.

“Vandaag is het de beurt aan de Technical and Vocational Education and Training Bureau (TVET). Het is voor het bedrijf een waar genoegen om nu onze bijdrage van een compleet videoconferentie systeem over te dragen. Ik hoop dat met deze inspanning het TVET-personeel is uitgerust met wat ze nodig hebben om de gemeenschap in Suriname te blijven onderwijzen.”

Petronas is een volledig geïntegreerde wereldwijde energiegroep, die energie en oplossingen levert om de vooruitgang van de samenleving duurzaam te stimuleren. De maatschappij doet sinds 2013 zaken in drie olie- en gasblokken voor de kust van Suriname, namelijk Blok 48, 52 en 53. Zijn dochteronderneming, Petronas Suriname Exploration & Production B.V (PSEPBV), onderzoekt en stimuleert upstream investerings- en groeimogelijkheden in Suriname.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePetronas doneert vergaderapparatuur aan Onderdirectoraat Beroepsonderwijs