vrijdag 1 december 2023
31.5 C
Paramaribo
0.5 C
Amsterdam
0
(0)

Petronas bespreekt samenwerking en toekomstige boringen met Surinaamse president

lees ook ...

Hof van Justitie bevestigt voortzetting strafzaak op 20 Dece...

De voortgang van de strafzaak tegen Desi Bouterse en medeverdachten in het hoger beroep van de 8 Decemberzaak is bevestigd door het Hof van Justitie. De beschikking met betrekking tot de voortzetting ...

Een afvaardiging van het Maleisische bedrijf Petronas heeft president Chandrikapersad Santokhi ontmoet om de recente ontdekkingen in Blok 52 en Roystonea-1 voor de kust van Suriname te bespreken. Tijdens deze ontmoeting op donderdag 9 november gaf de top van Petronas een presentatie aan het staatshoofd, in het bijzijn van Staatsolie-directeur Annand Jagesar.

De Chief Operating Officer (COO) van Petronas, Adnan Zainal Abidin, leidde de delegatie en voerde gesprekken om de verdere ontwikkeling van de recente ontdekkingen in samenwerking met Staatsolie te verkennen. De presentatie benadrukte de mogelijkheden die Petronas biedt, zowel als onafhankelijk bedrijf als nationale oliemaatschappij van Maleisië. Daarnaast werden de positieve resultaten van de ontdekkingen en verkenningen in Suriname gepresenteerd, zowel voor de olie- als gassector.

“We stellen voor om volgend jaar nog minstens twee boringen uit te voeren om meer gegevens te verzamelen voor onze veldplannen en om gedetailleerde studies uit te voeren die hopelijk kunnen leiden tot een definitieve investeringsbeslissing,” verklaarde de COO. Petronas overweegt ook de mogelijkheid om vloeibaar aardgas te produceren vanuit drijvende faciliteiten.

Staatsolie-directeur Jagesar verwelkomt de samenwerking, maar benadrukt dat nieuwe onderhandelingen nodig zijn vanwege de gasontdekkingen. In tegenstelling tot winstgevende oliewinning, vereist gasverwerking een kostbaar proces omdat het gas vloeibaar moet worden gemaakt voor export. “Bij gasvindingen wordt er opnieuw over de condities gesproken met de partner, en dat doen we nu,” meldt Jagesar.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePetronas bespreekt samenwerking en toekomstige boringen met Surinaamse president