donderdag 22 februari 2024
31.6 C
Paramaribo
12.4 C
Amsterdam
0
(0)

Petroleumwet aangenomen in DNA

lees ook ...

OW-minister benadrukt unieke aanpak van renovatie van staats...

Het ministerie van Openbare Werken (OW), specifiek het directoraat Bouw- en Stedebouwkundige Werken (BSW), is momenteel actief bezig met grootschalige renovatiewerkzaamheden. Minister Riad Nurmohamed ...

De regering heeft de petroleumwet aangeboden aan De Nationale Assemblée voor behandeling. De behandeling en wijziging van de Petroleumwet werd op woensdag 28 december in de Nationale Assemblee goedgekeurd met algemene (38 )stemmen.

In artikel 9, lid 1 bepaald de petroleumwet dat staatondernemingen, alsmede contractors zijn onderworpen aan alle geldende belastingwetten, zegelrechten, heffingen en alle andere kosten van algemene aard, die niet discriminerend van karakter zijn ten opzichte van contractor. Het artikel bepaalt voorts dat het voorgaande niet van toepassing is indien daarvan in de Petroleumwet of in het Decreet Mijnbouw wordt afgeweken of daarvan ontheffing wordt verleend.

Een dergelijke ontheffing zal in ons rechtssysteem, zoals overigens voor alle ontheffingen, vrijstellingen en daarmee vergelijkbare tegemoetkomingen die in de fiscale sfeer geldt, conform artikel 155, lid 2 Grondwet, bij wet in formele zin moeten worden toegekend.

De commissie van rapporteurs heeft bestaan uit de leden: drs. Asiskumar Gajadien, drs. Rabindre Parmesaasr, Radjendrekoemar Debie MSc, mr. Ebu Jones LL.B, Kishan Ramsukul, Melvin Bouva MPA LL.B en Josafat Kanape.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePetroleumwet aangenomen in DNA