maandag 25 september 2023
26.8 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
0
(0)

Petitionarissen vragen transparant gronduitgiftesysteem

lees ook ...

Chess Intelligence start nationalisering schaaksport

De ChessIntelligence Academy is bezig met een nationalisering van de schaaksport  en had daarom in samenwerking met het Districts Commissariaat Nickerie op vrijdag 22 september een schaakintroductie i...

Op donderdag 31 augustus 2023 heeft een groep bezorgde burgers, onder leiding van districtsraadslid Soerin Goerdayal uit Wanica, een petitie ingediend bij De Nationale Assemblee (DNA) om aandacht te vragen voor de bescherming van land- en grondrechten. De petitie werd in ontvangst genomen door de voorzitter van DNA, Marinus Bee.

In twee pagina’s hebben de burgers uit Wanica hun bezorgdheid geuit over de escalerende kwestie van onrechtmatige toewijzing van gronden aan derden door functionarissen van het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB).

De petitie is gebaseerd op de volgende drie redenen:
1. Verlies van waardigheid en rechten: Grondroof heeft niet alleen financiële gevolgen, maar berooft individuen ook van hun waardigheid, veiligheid en toekomstperspectieven.
2. Uitdaging van de rechtsstaat: Als deze kwestie niet adequaat wordt aangepakt, ondermijnt ze de principes van de rechtsstaat en het vertrouwen van burgers in hun volksvertegenwoordigers.
3. Noodzaak voor snelle actie: De urgentie van deze zaak vereist onmiddellijke en doeltreffende maatregelen.

De petitionarissen stellen de volgende eisen:
• Het instellen van een grondig en onpartijdig onderzoek naar alle meldingen van grondroof.
• Het implementeren van strenge maatregelen en sancties voor de betrokkenen bij grondroof, ongeacht hun positie of invloed.
• Het creëren van een toegankelijk en transparant systeem waar burgers hun bezorgdheid kunnen uiten en steun kunnen vinden.

“Als land hebben wij een aantal uitdagingen en een commitment die wij hebben gemaakt met elkaar om naar al deze zaken te kijken. Wij vinden dat zaken transparant moeten plaatsvinden, maar wij zullen de verschillende belangen bekijken zodat er rust is in de samenleving,” zei parlementsvoorzitter Bee. De bedoeling is dat de petitie wordt doorgeleid naar de regering.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePetitionarissen vragen transparant gronduitgiftesysteem