vrijdag 9 december 2022
25 C
Paramaribo
-0.7 C
Amsterdam
3.7
(3)

Petitie voor behoud Diana Poki op GBB

lees ook ...

Suriname-Curaçao-Nederland toerisme potentie

Je ziet de rode draad, olie en gas zoals gevonden wordt voor de Surinaamse kust trekt hoog bezoek van onze voormalige koninkrijks partners. Eerst premier Rutte die geïnteresseerd is in olie exploratie...

Er doet  een petitie de ronde op sociale media waarin gevraagd word het onrecht dat Diana Poki, Minister van Grondbeleid en Bosbeheer wordt aangedaan te stoppen. Minister Diana Poki, lid van de politieke partij ABOP weigert namelijk de broer(Leo) van de voorzitter (R.Brunswijk) van de partij, grote lappen grond te geven.

Om de positie als minister van haar af te kunnen nemen is boven water gehaald dat ze aan het begin van haar zittingsperiode zou hebben getekend voor het uitgeven van vele honderden of duizenden hectaren aan grond. Het is echter gebleken dat deze lappen grond al waren uitgegeven door de vorige regering, maar dat bij de inschrijving in het Glis bleek dat er enkele schoonheidsfoutjes zaten, zoals te kleine lettertypes die bij het scannen problemen opleveren in de stukken zaten die het ministerie moest verbeteren.

Het Glis eiste verbetering tvan deze schoonheidsfoutjes voor de inschrijving in het register. De minister zou verplicht zijn geweest de verbeteringen aan te brengen alvorens de concessiehouders deze in kon schrijven bij het GLIS, vanwege het feit dat de concessiehouders de rechten al hadden verkregen van de vorige regering en zij het in Rechte zouden kunnen opeisen met als gevolg voor de overheid, financiele schade.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

15 REACTIES

15 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePetitie voor behoud Diana Poki op GBB