zondag 23 juni 2024
30 C
Paramaribo
20.7 C
Amsterdam
0
(0)

Pesticidenraad geïnstalleerd door LVV

lees ook ...

Kom na ini, nyan en dringi nanga dem di deh keba 

Joel Martinus, alias Bordo of Money hond, zit in een gevangenis in Brazilië en wacht om uitgeleverd te worden. Hij ervaart de consequenties van zijn daden.  Wordt hij uitgeleverd aan Frankrijk, dan za...

Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft op 04 mei jongstleden de Nationale Pesticiden Raad (NPR) geïnstalleerd. Met deze Raad wordt het pesticiden beheer in Suriname breed gedragen door vertegen-woordigers van de agrarische diensten en de gezondheid en milieu sector.

Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij is de verantwoordelijke autoriteit voor het beheer van pesticiden. Dit omvat dat de regelgeving en monitoring van alle aspecten van de levenscycli van pesticiden volgens de zogenaamde wieg tot graf benadering wordt behandeld. Dit met inbegrip van waarborging van de effectiviteit van de pesticiden, waarbij de nadelige gezondheids-, milieueffecten en blootstelling van mens en dier tot een minimum worden beperkt.

Pesticiden zijn een cruciaal onderdeel van de agrarische sector. Hierdoor staat de NPR voor een aantal uitdagingen met betrekking tot het gebruik van pesticiden, waaronder overmatig gebruik, verkeerd gebruik en vooral slecht beheer. Deze uitdagingen kunnen leiden tot schadelijke gevolgen voor mens, dier en milieu.

De taken van de Raad omvatten onder meer het registreren van pesticiden, het toezicht op het gebruik ervan en het bevorderen van goede agrarische praktijken. Kortom het treffen van alle maatregelen en voorzieningen die nodig zijn ter bescherming van de gezondheid van mens, dier en milieu.

De Nationale Pesticiden Raad bestaat uit 10 leden waaronder Modiwirijo Shemiem (Voorzitter), Evyan Amatmoekrim (Secretaris) en Gerold Tjon A San (vertegenwoordigers van LVV), Camille Bosk (Ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie), Rachel Breeveld (Ministerie van Financiën en Planning), Jules de Kom en Robbert Bipat (Volksgezondheid), Gerda Wesenhagen (Anton de Kom Universiteit van Suriname), Radjni Ramsukul (Nationaal Instituut voor Milieu en Ontwikkeling in Suriname) en Diego Rodriguez (Landbouw Coöperatie Kwatta en omstreken).

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePesticidenraad geïnstalleerd door LVV