dinsdag 26 september 2023
29.2 C
Paramaribo
14.7 C
Amsterdam
5
(1)

Peruaan probeerde 7 kilo drugs te vervoeren uit Suriname

lees ook ...

COVAB arranges a four-day training course for medical profes...

The Canada Fund for Local Initiatives (CFLI) and the Elsje Finck-Sanichar College (COVAB) have partnered to improve the health system, particularly to better address violence against women. In this co...

Donderdag jongstleden stond een Peruaan terecht voor overtreding van de Wet Verdovende Middelen in Suriname. Op 27 mei dit jaar heeft Juan V(63) geprobeerd om ongeveer 7 kilo cocaïne uit te voeren vanuit Suriname naar Port of Spain, Trinidad & Tobago. De verdachte zegt niet bewust te zijn van de drugs in zijn koffer, die hij zelf inpakte.

De drugs was gewikkeld in lakens in zijn reiskoffer. Hij hield voor de kantonrechter Lydia Ravenberg vol, dat hij niet ervan op de hoogte was, van het spul in zijn koffer zat, omdat hij goederen had meegenomen voor christelijke organisaties. De organisatie zorgde ervoor dat hij van het vliegveld werd opgehaald door een zekere Bruno, die hem naar een guesthouse bracht. Deze overhandigde hem spullen, waaronder lakens die bestemd waren voor een soortgelijke organisatie in Port of Spain.

Bij de incheckbalie bleek er drugs te zijn in de lakens en ook een pop. Juan zegt goederen voor de Alliantie Christelijke Gemeenschap te hebben vervoerd naar Suriname, maar hij heeft geen idee waar deze kerk in Suriname is gevestigd.

De advocaat vroeg de rechter rekening met hem te houden, omdat deze man medicijnen nodig heeft, waaraan hij niet kan komen in de gevangenis.

Er wordt onderzocht als er een consulaat van Peru in Suriname is, zodat zij op de hoogte gesteld kunnen worden van deze situatie. De rechter heeft de zaak uitgesteld naar 10 augustus.

Bron Foto: Politico

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePeruaan probeerde 7 kilo drugs te vervoeren uit Suriname