dinsdag 28 mei 2024
25 C
Paramaribo
12.3 C
Amsterdam
0
(0)

Pertjajah Luhur maakt 300 minderbedeelde kinderen blij met schoolpakket

lees ook ...

Auto die de Saramaccarivier inreed met lichaam erin aangetro...

De auto van Sharon I., die gistermorgen in de Saramaccarivier reed, is boven water gehaald. In het voertuig werd haar lichaam gevonden. Het motief voor haar beslissing om een einde aan haar leven ...

Er zijn door de Pertjajah Luhur (PL) 300 schoolpakketten verstrekt aan minderbedeelde kinderen. Hiermee geeft de partij aan dat zij haar motto ‘de partij met de sociale kracht’ heel hoog in het vaandel houdt. Volgens PL-voorzitter, Paul Somohardjo, heeft de partij met de sociale kracht gemeend om deze kinderen een helpende hand te bieden.

De partij heeft zondag haar eerste fundraising event in Nickerie. Met deze inzamelingsactie zijn schoolbenodigdheden aangeschaft voor de kinderen die het heel hard nodig hebben.

De partijtopper geeft aan dat zijn partij elk kind, die het moeilijk heeft graag had willen helpen, maar dat jammer genoeg niet kan. De partijvoorzitter hoopt dat dit initiatief van de PL als voorbeeld kan dienen voor andere partijen en organisaties om schoolpakketten te verstrekken aan minder bedeelde kinderen.

Volgens Somohardjo worden niet alleen PL’ers bedacht met een schoolpakket, maar de zwaar behoeftigen. Deze fundraising wordt verder uitgezet in de overige districten.

De mensen wachten geduldig op hun beurt. Foto: PL

Mohamed Eskak, de ondervoorzitter van de PL, geeft aan dat de bedoeling van de fundraising is om de vergaarde middelen terug te geven aan de gemeenschap. Dit heeft de partij sinds haar ontstaan gedaan. Als ondervoorzitter is hij heel blij dat de partij in deze economische moeilijke tijd, kinderen blij heeft kunnen maken met een schoolpakket.

“We weten allemaal dat de situatie in het land nog niet rooskleurig is. De regering doet er alles aan om die verlichting te brengen. Als PL zijn wij één van de coalitie leden binnen de regering. Maar ook daar buiten draagt de partij onder aanvoering van Somohardjo haar steentje bij om de urgente financiële noden en basisbehoeften die er leven binnen de gemeenschap te verlichten.”

Eskak zegt dat met deze schoolpakketten, de schoolgaanden op glo, mulo en middelbaar niveau alvast het nieuwe schooljaar mee kunnen beginnen. “Ik hoop dat in navolging deze bescheiden bijdrage mag meehelpen om als ouder/ verzorger wat verlichting te kunnen voelen in deze financiële- economische moeilijke tijd.”

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePertjajah Luhur maakt 300 minderbedeelde kinderen blij met schoolpakket