maandag 24 juni 2024
24 C
Paramaribo
22.1 C
Amsterdam
0
(0)

Pertjajah Luhur laat spierballen zien: Kick-off campagne groot succes

lees ook ...

Suripop 2024 wordt gelanceerd in Commewijne

Op 29 juni aanstaande worden de nieuwe Suripop-nummers van dit jaar gepresenteerd bij Het Bastion in Commewijne. De Stichting ter Bevordering van Kunst en Cultuur in Suriname wil ook de districten bet...

“Na slechte tijden komen er goede tijden. Na regen komt er zonneschijn,” verklaarde Bronto Somohardjo, ondervoorzitter van de Pertjajah Luhur (PL), vol trots tijdens de massale kick-off van de verkiezingscampagne in het PL-centrum. Vier jaar na het dieptepunt van de partij, waarbij de verkiezingsuitslag van 25 mei 2020 het slechtste resultaat ooit opleverde, heeft de partij zich glorieus hersteld.

Tijdens zijn toespraak benadrukte Somohardjo dat het vertrouwen in de PL terug is en dat de partij zich weer als een grote kracht in de Surinaamse politiek kan profileren. “Wij mogen ons niet meer laten verdelen,” waarschuwde hij, verwijzend naar de aankomende verkiezingen in mei 2025 en de mogelijke pogingen tot verdeeldheid onder het volk.

Paul Somohardjo, de 81-jarige partijvoorzitter, sprak eveneens vol enthousiasme en dankbaarheid over het succes van de bijeenkomst. Hij prees de samenwerking met de ABOP, zonder welke de PL volgens hem niet meer zou bestaan. Somohardjo benadrukte dat de strijd tegen zwart geld in de politiek cruciaal is en riep het Openbaar Ministerie op om hiertegen op te treden.

De massameeting werd verder ondersteund door de aanwezigheid van de ABOP, waarvan voorzitter Ronnie Brunswijk sprak over de gezamenlijke inzet voor verandering in Suriname. “De PL is met 300% gegroeid,” verklaarde Brunswijk, die de Javaanse gemeenschap bedankte voor hun steun.

De secretaris van de ABOP, Marinus Bee, gaf aan dat het kiesstelsel bij de komende verkiezingen is gewijzigd, maar hij is ervan overtuigd dat de samenwerking tussen de PL en ABOP ook in 2025 tot een overwinning zal leiden. “Wij zullen balans in het land brengen,” aldus Bee.

Met nog een jaar te gaan voor de verkiezingen, lijkt de PL zich stevig te hebben hersteld en klaar te zijn voor een nieuwe politieke strijd, vastbesloten om hun plaats in de Surinaamse politiek te heroveren en te versterken.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePertjajah Luhur laat spierballen zien: Kick-off campagne groot succes