dinsdag 27 februari 2024
31 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
5
(1)

Pertjajah Luhur herkiest 80-jarige Somohardjo als partijvoorzitter

lees ook ...

Overhandiging van geloofsbrieven: president Santokhi ontvang...

Acht niet-residerende ambassadeurs hebben hun geloofsbrieven overhandigd aan president Chandrikapersad Santokhi in het presidentieel paleis. Vertegenwoordigers uit Zimbabwe, Colombia, Zwitserland, Mal...

Paul Somohardjo, 80 jaar oud, is unaniem herkozen als voorzitter van de politieke partij Pertjajah Luhur (PL) tijdens een vergadering in het PL-centrum in Beekhuizen. Somohardjo, die aan zijn zesde termijn als voorzitter begint, verklaarde dat hij zichzelf voordroeg omdat hij gelooft nog steeds de juiste kwaliteiten te bezitten om de partij te leiden.

Hij benadrukte dat hij geen ambities heeft voor een presidentiële of ministeriële positie, maar wel de partij wil blijven begeleiden. Zijn zoon, Bronto Somohardjo, is benoemd tot eerste vervanger van de voorzitter, waardoor Nasir Eskak doorschuift naar de positie van tweede ondervoorzitter. De partij heeft in totaal zeven ondervoorzitters.

Robert Soentik blijft de algemeen secretaris, terwijl Joan Tajib, Evert Karto, Vivi Sarmo en Rodencia Karso respectievelijk de tweede, derde, vierde en vijfde secretarissen zijn. Aminie Amatbasar is benoemd tot penningmeester met vier vervangers: Roy Wongsopawiro, mevrouw Saimbang, Martha Djojoseparto en Hansraj Jagmohansing.

Het nieuwe bestuur, gekozen voor een periode van vijf jaar, bestaat uit individueel gekozen voorzitter en ondervoorzitters, terwijl andere bestuursleden worden gekozen door onderling overleg. Het zittende bestuur heeft ook het recht om kandidaten voor te dragen.

Somohardjo uitte zijn dankbaarheid voor de eenheid binnen de partij, daar er geen tegenkandidatenlijst was, wat verdeeldheid had kunnen veroorzaken.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePertjajah Luhur herkiest 80-jarige Somohardjo als partijvoorzitter