vrijdag 1 december 2023
31.5 C
Paramaribo
0.5 C
Amsterdam
5
(1)

Persvrijheid essentieel in elke democratie, benadrukt NPS na aanval op Lim-FM

lees ook ...

Binnenland vreest voedseltekort

De extreme droogte maakt vrachtvervoer in het binnenland bijna onmogelijk. Oogsten zijn voor een groot deel ook mislukt door dezelfde droogte. Behalve de plaatselijke bevolking heeft ook de Medische Z...

De Nationale Partij Suriname (NPS) spreekt haar diepe afkeuring uit over de beschieting van zowel roerende als onroerende goederen op het terrein van het nieuwe en populaire radiostation Lim-FM aan de Maikoestraat. De NPS benadrukt dat persvrijheid een integraal onderdeel is van de vrijheid van meningsuiting in elke democratische rechtstaat, en in Suriname is dit grondrecht verankerd in de Grondwet.

Het staat eenieder vrij om te schrijven en te zeggen wat hij of zij wil in de media, en tegenwoordig geldt dit ook voor sociale media. Het is echter een voorwaarde dat deze uitspraken niet in strijd zijn met de wet. Belediging, smaad, laster en het aanzetten tot discriminatie of haat zijn bij wet streng verboden. Als een bepaalde mening of uitspraak in strijd blijkt te zijn met de wet, zal een onafhankelijke rechter dit achteraf beoordelen en eventuele sancties opleggen.

De NPS doet een dringend beroep op de justitiële autoriteiten om een grondig onderzoek in te stellen naar deze kwestie en de betrokken personen onmiddellijk ter verantwoording te roepen. De persvrijheid in Suriname is door deze ernstige aanslag opnieuw in gevaar gebracht, en hier moet direct een halt aan worden toegeroepen.

De NPS wil de CEO van Lim-FM aanmoedigen om zich niet te laten intimideren door anti-democratische krachten of individuen die de persvrijheid in Suriname proberen te beknotten door middel van laffe bedreigingstactieken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePersvrijheid essentieel in elke democratie, benadrukt NPS na aanval op Lim-FM