donderdag 1 december 2022
30 C
Paramaribo
5.3 C
Amsterdam
5
(1)

Personeelsbonden ziekenhuizen voeren vandaag overleg

lees ook ...

NPS Brokopondo has a new board; the party must improve its s...

Since Saturday, a new board has been in place for the upcoming three years at NPS Brokopondo. Ligeon Wens, the chairman, has been chosen again. Gregory Rusland, CEO of the NPS, underlined in his speec...

De besturen van de personeelsbonden bij het Diakonessenhuis, Sint Vincentius Ziekenhuis, de Regionale Gezondheidsdienst en de bond bij het ’s Lands Hospitaal zullen vandaag overleg voeren met hun leden. Vooralsnog is niet duidelijk of dit overleg te maken heeft met de afkoopregeling die de Algemene Bond van Personeel in dienst van het Landsbedrijf Academisch Ziekenhuis (ABPLAZ) vorige week heeft afgedwongen.

Er is tijdens onderhandelingen met het ministerie van Volksgezondheid en de directie van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) een afkoopregeling van SRD 12.500 voor het geheel personeel overeengekomen over de dienstjaren 2019 en 2020. De personeelsbond van het AZP deed bovendien water bij de wijn, want zij had eerst SRD 15.000 geëist. Volgens ABPLAZ-voorzitter Lloyd Pool is het personeel redelijk tevreden met de afkoopregeling.

Een vervolgstap voor zijn organisatie worden de onderhandelingen over het wensenpakket voor 2021. Pool houdt er rekening mee dat die niet van een leien dakje zullen gaan. Bovendien begrijpt hij dat de zorgsector momenteel in moeilijk vaarwater zit. Echter vindt hij dat er toch iets moet worden gedaan voor het zorgpersoneel. Dit is noodzakelijk, omdat de prijzen steeds verder de lucht in gaan, waardoor het overleven steeds moeilijker wordt voor het personeel.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePersoneelsbonden ziekenhuizen voeren vandaag overleg