dinsdag 21 maart 2023
22.2 C
Paramaribo
8.9 C
Amsterdam
0
(0)

Personeelsbonden zes ziekenhuizen in actie

lees ook ...

Minister Ramadhin: “Verlichting voor gezondheidswerkers op k...

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft aangekondigd dat er verlichting komt voor gezondheidswerkers in Suriname. Hij zegt dat er een plan gepresenteerd zal worden aan de regering om het aant...

De personeelsbonden bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP), het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS), het Mungra Medisch Centrum (MMC), het Marwina Ziekenhuis, ’s Lands Hospitaal en het Regionaal Ziekenhuis Wanica zijn in sitdownactie. De vakbonden eisen de uitbetaling van de koopkrachtversterking van SRD 700 zoals is overeengekomen tussen de overheid en Raad van Vakcentrales in Suriname (Ravaksur).

Eind september heeft het personeel niets van dit bedrag gemerkt op zijn loonstrook. Lloyd Pool, voorzitter van de bond van het AZP, zegt dat de leden recht hebben op de toelage omdat zij in overheidsdienst zijn. Alle zes ziekeninstellingen moeten de koopkrachtversterking krijgen, stelt Pool.

Er is afzonderlijk met de ziekenhuisdirecteuren en besturen gesproken, geeft Pool aan. Echter konden zij niet precies aangeven of het personeel dit geld zal ontvangen. Volgens Pool is er toen een brief geschreven naar minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid met een afschrift van dat schrijven naar minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning. In de brief is aangegeven, dat het personeel uiterlijk 15 oktober over zijn geld wil beschikken.

Op 14 oktober is een brief ontvangen van minister Ramadhin waarin staat dat de besturen met de ziekenhuisdirecteuren moeten bespreken. Volksgezondheid zou verder overleggen met Financiën en Planning.  Pool geeft verder aan dat er ook enige verwarring zou zijn ontstaan, volgens de minister van Volksgezondheid, omdat niet duidelijk is of deze personen recht hebben op het geld. Zij zouden mogelijk geen landsdienaren zijn.  Pool benadrukt dat de mensen landsdienaren zijn. De regering heeft tot donderdag om te reageren.

Het actiemodel houdt in dat de werknemers van zeven uur ‘s morgens tot drie uur ‘s middags in beraad zijn. Er is dispensatie verleend aan alleen de cruciale afdelingen. Vrijdag wordt een algemene ledenvergadering (ALV) gehouden over eventuele verscherping van het actiemodel, als er geen reactie komt vanuit de overheid.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePersoneelsbonden zes ziekenhuizen in actie