vrijdag 9 december 2022
25 C
Paramaribo
-0.7 C
Amsterdam
0
(0)

Personeelsbond AZ stelt minister van Volksgezondheid ultimatum

lees ook ...

President Santokhi: “Verdriet 8-Decembermoorden nog steeds v...

Het is donderdag 8 december 2022, precies 40 jaar geleden dat 15 prominente Surinamers uit ons leven zijn gerukt. Het verdriet onder alle Surinamers is tot op dit moment enorm groot en nog steeds voel...

De Algemene Bond van Personeel in dienst van het Landsbedrijf Academisch Ziekenhuis (ABPLAZ) eist van minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid, dat hij het voorstel van het afkoopbedrag over de dienstjaren 2019 en 2020 overneemt. Indien de minister niet naar wens handelt zal de bond van zich laten horen.

De organisatie wil de minister reeds woensdag bezoeken om de eis kracht bij te zetten en “grote ergernis” heerst bij de leden, die het afkeuren dat de bewindsman eerst wil afstemmen met zijn collega van Financiën. “Het bestuur heeft met veel inspanning de leden ertoe kunnen bewegen om niet per direct tot acties over te gaan. De leden zijn van mening dat juist zij die zich extra inzetten een stiefmoederlijke behandeling krijgen. Zij hebben nu geëist dat het voorstel wordt overgenomen en het geld uiterlijk op dinsdag 22 juni 2021 wordt gestort.”

ABLAZ kwam hierop, nadat een algemene ledenvergadering de afspraken met de minister heeft geëvalueerd. De werkwijze van de bewindsman om zaken eerst voor te leggen aan het overlegorgaan, de onderraad van de regering en het directoraat politieke- en beleidsaangelegenheden draagt niet de goedkeuring van de bond.

Alle ziekenhuizen zullen een financiële injectie ontvangen, volgens de informatie van de bewindsman. ABLAZ heeft er  moeite mee, dat het bedrag niet is aangegeven. De bond eist dat het bedrag van de afkoopregeling gestort  wordt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePersoneelsbond AZ stelt minister van Volksgezondheid ultimatum