dinsdag 28 maart 2023
30 C
Paramaribo
8.3 C
Amsterdam
0
(0)

Personeel wijkkantoor Sociale Zaken lust pestend diensthoofd niet

lees ook ...

The decision of the Constitutional Court regarding the elect...

On March 23, 2023, the National Assembly's committee on electoral laws convened. The Constitutional Court's ruling on the electoral rules was considered at this meeting. It was requested that the C...

Personeel van het wijkkantoor van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) aan de Industrieweg wordt gepest door het diensthoofd. De medewerkers zijn gefrustreerd. Er wordt al langer dan acht dagen actie gevoerd. Medewerkers gaan niet met plezier aan het werk en zien de leidinggevende liever vandaag dan morgen vertrekken.

De vakbond heeft ook geëist dat de benoeming van het diensthoofd wordt teruggedraaid en de werksfeer bij het ministerie wordt verbeterd. Het is zelf zover gekomen dat personeel op kantoor heeft gehuild op kantoor, omdat zij de situatie niet meer aankunnen. De politie moest gisteren worden ingeschakeld.

Aangezien de situatie onhoudbaar is hebben bond en leden zich begeven naar het kantoor van Sozavo-minister Uraiqit Ramsaran waar de situatie duidelijk aan hem kenbaar is gemaakt. Ramsaran zei dat hij als minister openstaat om zaken aan te pakken. Hij heeft liever dat mensen die recht hebben op verbetering van hun rechtspositie dit weer bij hem aankaarten.

Een aantal zaken is jaren blijven liggen. Het gaat onder andere om benoemingen, gratificaties en achterstanden. Het ministerie is continu bezig te werken aan structurele oplossingen voor de verschillende problemen van zowel de samenleving als de ambtenaren met beschikbare mogelijkheden.

De bewindsman zei dat hij de zaken verder wil aanpakken met de bond en te allen tijde openstaat voor dialoog. Minister Ramsaran gaf verder aan dat hij zijn verschillende werkbezoekjes zal aan de Districts- en Wijkkantoren zal voortzetten, zodat hij oplossingsgericht zaken sneller kan aanpakken in samenspraak met de directie van het ministerie en de bond. De bewindsman heeft de bond uitgenodigd voor een vervolggesprek.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePersoneel wijkkantoor Sociale Zaken lust pestend diensthoofd niet