donderdag 1 december 2022
30 C
Paramaribo
5.3 C
Amsterdam
0
(0)

Personeel universiteit eist uitbetaling TWK

lees ook ...

FOLS encourages teachers to take Wednesday off from work

The Federation of Organizations of Teachers in Suriname (FOLS) presidium has made the decision to request that all of its member unions remain at home on Wednesday, November 30. It is a one-day action...

Het personeel van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) is moe om te wachten op hun TWK. Het gaat om de maanden februari en maart dat nu moet worden uitbetaald. Het personeel verenigd in de Werknemers Federatie Universiteit (WFU) heeft aangeklopt bij de regering voor hulp. Woensdag heeft een WFU-delegatie gesproken met het universiteitsbestuur onder leiding van Shanti Venetiaan.

Het gesprek volgde nadat het personeel de poorten van de AdeKUS had gebarricadeerd. De sterke arm werd door het universiteitsbestuur ingeschakeld. Venetiaan vindt het niet gepast, dat werknemers, die totaal niets te maken hebben met de actie, ook worden gedupeerd. Die groep kon hun werkplek niet bereiken. Er zijn instanties, die niet rechtstreeks verbonden zijn aan de universiteit, op het terrein.

Ook tijdens het overleg tussen Venetiaan en WFU, is er geen oplossing bereikt. Volgens Suneel Soekhnandan van de WFU, heeft Venetiaan hen verwezen naar vicepresident Ronnie Brunswijk om het geld te zoeken, omdat de universiteit dat niet op haar rekening heeft om voor te schieten.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePersoneel universiteit eist uitbetaling TWK