dinsdag 23 juli 2024
31 C
Paramaribo
20.9 C
Amsterdam
0
(0)

Personeel universiteit eist uitbetaling TWK

lees ook ...

NPS heeft geen tijd voor ontwikkelingen binnen de NDP

Velen in de gemeenschap zien met de verkiezing van Jennifer Simons tot voorzitter van de NDP een mogelijkheid voor de partij om te groeien. Het sterke vermoeden bestaat, dat Simons ook president kandi...

Het personeel van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) is moe om te wachten op hun TWK. Het gaat om de maanden februari en maart dat nu moet worden uitbetaald. Het personeel verenigd in de Werknemers Federatie Universiteit (WFU) heeft aangeklopt bij de regering voor hulp. Woensdag heeft een WFU-delegatie gesproken met het universiteitsbestuur onder leiding van Shanti Venetiaan.

Het gesprek volgde nadat het personeel de poorten van de AdeKUS had gebarricadeerd. De sterke arm werd door het universiteitsbestuur ingeschakeld. Venetiaan vindt het niet gepast, dat werknemers, die totaal niets te maken hebben met de actie, ook worden gedupeerd. Die groep kon hun werkplek niet bereiken. Er zijn instanties, die niet rechtstreeks verbonden zijn aan de universiteit, op het terrein.

Ook tijdens het overleg tussen Venetiaan en WFU, is er geen oplossing bereikt. Volgens Suneel Soekhnandan van de WFU, heeft Venetiaan hen verwezen naar vicepresident Ronnie Brunswijk om het geld te zoeken, omdat de universiteit dat niet op haar rekening heeft om voor te schieten.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePersoneel universiteit eist uitbetaling TWK