donderdag 28 september 2023
26.6 C
Paramaribo
17.6 C
Amsterdam
0
(0)

Personeel universiteit eist uitbetaling TWK

lees ook ...

Drieling Reyme ontmoet waarnemend president op hun 2e verjaa...

De ouders van de drieling Reyme zijn onlangs ontvangen door waarnemend president Ronnie Brunswijk. Ter gelegenheid van hun tweede verjaardag werden de drie kinderen persoonlijk naar hem gebracht. Met ...

Het personeel van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) is moe om te wachten op hun TWK. Het gaat om de maanden februari en maart dat nu moet worden uitbetaald. Het personeel verenigd in de Werknemers Federatie Universiteit (WFU) heeft aangeklopt bij de regering voor hulp. Woensdag heeft een WFU-delegatie gesproken met het universiteitsbestuur onder leiding van Shanti Venetiaan.

Het gesprek volgde nadat het personeel de poorten van de AdeKUS had gebarricadeerd. De sterke arm werd door het universiteitsbestuur ingeschakeld. Venetiaan vindt het niet gepast, dat werknemers, die totaal niets te maken hebben met de actie, ook worden gedupeerd. Die groep kon hun werkplek niet bereiken. Er zijn instanties, die niet rechtstreeks verbonden zijn aan de universiteit, op het terrein.

Ook tijdens het overleg tussen Venetiaan en WFU, is er geen oplossing bereikt. Volgens Suneel Soekhnandan van de WFU, heeft Venetiaan hen verwezen naar vicepresident Ronnie Brunswijk om het geld te zoeken, omdat de universiteit dat niet op haar rekening heeft om voor te schieten.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePersoneel universiteit eist uitbetaling TWK