maandag 20 maart 2023
27.1 C
Paramaribo
8.7 C
Amsterdam
0
(0)

Personeel stichting One Stop Shop roept hulp VP in

lees ook ...

Government and the PLO agree

Government and the Private Line Bus Holders Group have achieved an understanding after protracted negotiations (PLO). The cost per ride for the city service is set at SRD 12.50. This sum will serve as...

Het personeel van de Stichting One Stop Shop voor Chronische ziekten (OSS), heeft op woensdag 10 maart 2021 een petitie ingediend bij Vice-President Ronnie Brunswijk. In de petitie geeft het personeel aan dat ze op woensdag 24 februari jongst leden van het Management Team van de OSS te horen kregen dat de stichting die reeds 8 jaar lang kosteloos haar diensten verleent aan chronisch zieken in Suriname, genoodzaakt is per 1 maart 2021 haar deuren te sluiten. Dit omdat er geen middelen meer beschikbaar zijn om de stichting verder operationeel te houden.

De stichting ondersteunt patiënten met chronische ziekten kosteloos met medische screening, wondbehandeling, educatie, behandeling door medisch pedicure specialisten, fysiotherapeuten en psychologen. Door het verlenen van deze diensten heeft de stichting kunnen bijdragen aan de stabilisatie van de amputatiecijfers in ons land.

De medewerkers geven aan dat door het stopzetten van de werkzaamheden cliënten voortaan niet meer bij de stichting terecht kunnen voor deze diensten. Verder betekent sluiting van de OSS dat het personeel brodeloos op straat staat. De medewerkers drukten hun bezorgdheid over de patiënten en de toekomst van de eigen gezinnen uit aan de VP en vroegen voor ondersteuning in de ontstane situatie.

Vice-President Ronnie Brunswijk gaf aan dat de ontwikkelingen rondom de stichting hem bekend zijn. Hij gaf aan dat het geheel de aandacht heeft van de regering. De kwestie is reeds besproken met de President en er is reeds opdracht gegeven aan de minister om de kwestie aan te pakken. Ook is er afgelopen woensdag in de Raad van Ministers goedkeuring gegeven voor het betalen van de salarissen van de medewerkers. De regering zal verder in contact treden met de vertegenwoordiger van de medewerkers om ook de andere knelpunten van de medewerkers aan te horen en aan te pakken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePersoneel stichting One Stop Shop roept hulp VP in